Жовківська районна рада

14 березня в Україні відзначають День добровольця.

Переглядів: 410

ЗГАДАЄМО СЬОГОДНІ! ВШАНУЄМО ПАМ'ЯТЬ ВСІХ ГЕРОЇВ - ДОБРОВОЛЬЦІВ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ!
14 березня в Україні відзначають День добровольця. Саме в цей день, п’ять років тому, 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону. З весни 2014 року розпочалося створення батальйонів територіальної оборони, що формувалися з мешканців-добровольців областей: «Київська Русь», «Чернігів», «Суми», «Харків», «Сармат», «Полтава». «Хортиця», «Кривбас», «Світязь», «Херсон» …. Загалом було сформовано 32 батальйони територіальної оборони до лав яких увійшли українські патріоти, які добровільно погодилися стати на захист своєї країни від російської збройної агресії. 
Учителі, лікарі, інженери, будівельники, підприємці, люди різних професій, щиро вболіваючи за долю країни, полишали мирну працю, свої родини та йшли до військоматів, а після нетривалої підготовки у складі добровольчих батальйонів вирушали на Схід України, де розгорталася не просто антитерористична операція - там була війна. 
Добровольці мужньо та відважно, не шкодуючи власного життя боролися за свою рідну землю, боролися і гинули, віддавали життя за кожного з нас, за краще майбутнє для своєї України. Не маємо права забувати… і сьогодні ми низько схиляємо голови перед пам'яттю всіх полеглих Героїв, ми маємо пам'ятати кожного, шанувати їх подвиг, їх самопожертву, тому що Герої не вмирають… 
Знайдіть сьогодні хвилинку і також згадайте наших Героїв – полеглих Героїв добровольчий військових підрозділів України! 
ВІЧНА ВСІМ ПАМ'ЯТЬ ТА ШАНА!



« повернутися до списку новин