Жовківська районна рада

ЦВК роз’яснила порядок транспортування виборчих документів з місцевих виборів

Переглядів: 277

12 жовтня відбулося чергове засідання Центральної виборчої комісії, під час якого Комісія затвердила Роз’яснення щодо порядку транспортування виборчих документів з місцевих виборів до територіальних виборчих комісій.  

Роз’яснення розроблено з метою забезпечення однакового застосування положень Виборчого кодексу України. Документом роз?яснено порядок транспортування дільничними виборчими комісіями виборчих документів з місцевих виборів до ТВК. А також – порядок транспортування протоколу про підсумки голосування з відповідних місцевих виборів у відповідному виборчому окрузі та інших виборчих документів до ТВК, яка встановлює результати місцевих виборів.

Зокрема, у Роз?ясненні прописано порядок транспортування виборчої документації у разі одночасного проведення місцевих виборів з виборами Президента України, народних депутатів України чи всеукраїнським референдумом. А також – у разі, якщо на виборчій дільниці здійснювалося голосування одночасно з декількох видів місцевих виборів.

У документі зазначено, що  під час транспортування виборчих документів членами виборчих комісій їх супроводжують поліцейські, а в разі необхідності за зверненням ТВК – співробітники Служби безпеки України, які повинні забезпечити охорону під час транспортування.



« повернутися до списку новин