Жовківська районна рада

Маємо всі пам’ятати, що люди радше обирали надію на якісні зміни в громадах, - В’ячеслав Негода

Переглядів: 265

 

Вперше в історії незалежної України місцеві вибори відбулися на новій територіальній основі громад і районів. До змін територіального устрою і побудови ефективної системи організації місцевої влади країна йшла майже 30 років. Глибинна суть виборів, що відбулися, - створення нового, більш ефективного місцевого самоврядування, яке зможе розбудувати свої громади так, щоб людям було комфортно в них жити.

Про це в коментарі «Децентралізації» сказав заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

«Мало хто вірив, що в тих складних умовах, які лягли на плечі України, буде можливим ухвалити рішення щодо змін територіального устрою, бюджетної децентралізації, інших секторальних реформ. На цьому шляху було чимало опонентів, перепон, труднощів, нелегкої праці. Подолавши лінію місцевих виборів, перед нами на горизонті стоять нові завдання і навіть виклики, які є спільними, як для центральної влади, так і для новообраних голів та депутатів місцевих рад. Далі – щоденна наполеглива праця над розвитком громад. Кожен, хто підтвердив, чи отримав новий кредит довіри від мешканців громад, має пам’ятати, що люди радше обирали надію на якісні зміни в своїй громаді і їх сподівання потрібно буде виправдовувати в конкретних рішеннях, результатах. Так, буде важко, але зараз це цілком реально зробити, адже реформа дає можливості тим, хто працює на позитивні зміни», - сказав В’ячеслав Негода.

Він зазначив, що найближчі тижні органи місцевого самоврядування чекає підготовка перших сесій, прийняття бюджетів, реорганізація та інша робота з налагодження діяльності органів місцевого самоврядування.

«Багато організаційних завдань. Щоправда, ми спільно з парламентом повинні законодавчо врегулювати найважливіші питання правонаступництва новообраних органів місцевого самоврядування на рівні громад і районів, розмежування комунального майна, забезпечення фінансування бюджетної сфери і прийняття бюджетів на 2021 рік та інші невідкладні питання. Сподіваємося, що відповідний законопроект (3651-д), буде прийнятий на найближчому пленарному засіданні. В цьому ми маємо повну підтримку профільного парламентського Комітету і багатьох народних депутатів. Без цього рішення новосформовані органи місцевого самоврядування не запрацюють. Хочеться закликати і представників місцевого самоврядування активно працювати над цим питанням всередині своїх політичних сил», - сказав заступник Міністра.

В’ячеслав Негода запевнив, що Мінрегіон і надалі тісно співпрацюватиме з усіма учасниками реформи над законодавчою основою місцевого самоврядування і втіленням її завдань.

 
Маємо всі пам’ятати, що люди радше обирали надію на якісні зміни в громадах, - В’ячеслав Негода

Теги:



« повернутися до списку новин