Жовківська районна рада

Депутати розглянули питання галузі екології

Переглядів: 242

18 червня, Львівська обласна рада оголосила парк-пам’ятку садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк імені Т. Шевченка», а також створила два комунальних заклади «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я» і «Адміністрація історико-культурного заповідника «Древній Звенигород».

Так, облрада підтримала створення об’єкту природно-заповідного фонду – парку-пам’ятки садово-паркового мистецтва місцевого значення «Парк ім.. Т.Шевченка» в межах Мостиської міської ради площею 1,9273 га.

Парк оголошено з метою збереження міського парку, який сформовано у центральній частині міста приблизно у середині ХХ століття, підтримання екологічного балансу регіону, а також для розвитку рекреації в місті. Новостворений парк-пам’ятка садово-паркового мистецтва в межах Мостиської міської ради – важливий садово-парковий об’єкт, який має естетичне, композиційне та рекреаційне значення не лише для міста, але і для природно-заповідного фонду Львівщини.

Крім того, депутати своїм рішенням створили комунальний заклад Львівської обласної ради «Спеціальна адміністрація регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я».

Як відомо, Стільське Горбогір'я – це регіональний ландшафтний парк, об'єкт природно-заповідного фонду Львівської області. Він розташований у межах Миколаївського, Пустомитівського, Перемишлянського районів Львівської області, неподалік від міста Миколаїв. Його площа 8909,9 га.

Створення спеціальної адміністрації забезпечить:

– повноцінне функціонування парку в напрямках збереження та відновлення цінних і типових природних та історико-культурних комплексів та об’єктів;

– створення умов для ефективного туризму, відпочинку та інших видів рекреаційної діяльності в природних умовах;

– запровадження системи заходів з екологічної освіти і виховання як мешканців регіону, так і відвідувачів заповідного об’єкту.

Додамо, що депутати також підтримали ініціативу створення комунального закладу Львівської обласної ради «Адміністрація історико-культурного заповідника «Древній Звенигород».

Як відомо, Древній Звенигород – перший в Україні історико-культурний парк на території пам’ятки археології. Проект облаштування історико-культурного парку на території пам’ятки археології Літописного міста Звенигород переміг у конкурсі ініціатив регіонального розвитку Мінрегіонбуду.



« повернутися до списку новин