Жовківська районна рада

Інформація Жовківського районного центру зайнятості

Переглядів: 414

ЗНАЙОМТЕСЬ - НАШ КАМ’ЯНОГІРСЬКИЙ ФЕРМЕР

Наша сьогоднішня історія успіху про Миколу Андрійовича Пилипця , мешканця мальовничого села Кам’яна Гора, що розкинулося на теренах Магерівської об’єднаної територіальної громади.

Познайомилися ми з Миколою Андрійовичем Пилипцем у серпні 2006 року, коли він звернувся до Жовківського районного центру зайнятості у пошуку роботи. Двадцять років Микола Андрійович пропрацював механізатором у місцевій ПП «Агрофірма «Кам’яна Гора». Фірма  розпалася, і голова великої родини залишився без роботи. Закордонні обрії не вабили, бо треба було дати дорогу у світ 10 дітям. Старт до започаткування власної справи дала служба зайнятості.  Мав землю, щоб працювати, руки і голову — щоби вчитися. За скеруванням Жовківського районного центру зайнятості закінчив курси підприємця-початківця на базі ПАТ «Вищий навчальний заклад» Міжрегіональна академія управління персоналом. Пан Пилипець та успішно захистив бізнес-план. Фермер зареєструвався, як фізична особа підприємець у напрямку ведення сільського господарства. Одноразова допомога з безробіття для започаткування підприємницької діяльності, яку отримав у центрі зайнятості , стала стартовим капіталом.

У той час, як багато інших селян скаржилися  на життя та чекали манни з небес, Пилипці просто невтомно і без зупинки працювали всією великою родиною. Всі разом вирощували зернові та городину, доглядали худобу, пекли  хліб, виробляли молочні продукти.

«Відкривають тому, хто стукає, Бог допомагає тому, хто щось робить, і дорогу здолає той, хто йде». За сприянням благодійної організації  Львівської аграрної дорадчої служби Микола Андрійович отримав шанс стати учасником українсько-канадського проекту "Розвиток молочного бізнесу в Україні". Нині має фермерське господарство на двадцять корів породи «Джерсі» та «Голштин». Догляд тварин здійснюється з суворим дотриманням вимог технології проекту. Трави на пасовищі Пилипця відрізняються від сусідських - високі, вже у травні «по пояс», адже теж вирощуються по технології. Участь у проекті дала змогу  реконструювати корівник, оснастити його гумовими  килимками, спеціальними економними лампами, вентиляторами, поїлками. Тепер корови їдять не з жолобів, як раніше, а зі спеціальних кормових столів, що набагато зручніше. А ще господарі придбали доїльний апарат на пільгових умовах – за 20% вартості. Надої зросли: щодня кожна тварина дає додатково 5 літрів молока, загалом в місяць виходить на 1,5 тонни більше.

Окрім власного господарства, Микола Пилипець встигає займатись і громадськими справами. Зокрема, він – один із засновників обслуговуючого кооперативу «Загора», голова правління обласного об'єднання кооперативів. «Ми у собі повинні господарів виховувати і дуже багато постійно вчитися»- такий девіз пана Пилипця, успішного українського фермера, який ділиться власним досвідом  і переконаний, що навіть у далекому селі можна жити добре.



« повернутися до списку новин