Жовківська районна рада

Депутати облради заслухали інформацію щодо виконання Програми заходів для налагодження системи поводження з ТПВ у м. Львові

Переглядів: 252

18 червня, Львівська облдержадміністрація та міська рада прозвітували щодо виконання Програми заходів для налагодження системи поводження з твердими побутовими відходами у м. Львові на 2017 – 2019 роки.

За інформацією департаменту ЖКГ, за період здійснення повноважень облдержадміністрацією з вивезення сміття утилізували 504 тисячі тон відходів і компенсували перевізникам 425 млн гривень. Окрім того, за цей період кількість стихійних сміттєзвалищ зменшилася з понад 600 до 19. Також здійснено низку екологічних заходів, зокрема на суму 42 млн гривень проведено першочергові роботи на чотирьох полігонах ТПВ, які приймали сміття зі Львова, закупили 8 одиниць спецтехніки і покращили контейнерні майданчики.

Під час обговорення було закцентовано увагу на тому, що після повернення повноважень з вивозу ТПВ Львівській міській раді зафіксовано факти неодноразового несанкціонованого вивантаження сміття на території інших областей.

За підсумками розгляду питання вирішено напрацювати комплекс спільних заходів Львівською ОДА та ЛМР щодо вирішення проблемних питань, пов’язаних із вивезенням та утилізацією ТПВ, виділенням місця для полігону та розглянути його на наступному пленарному засіданні Львівської обласної ради. 



« повернутися до списку новин