Жовківська районна рада

МОЗ запустило онлайн-платформу з інформацією про лікування COVID-19

Переглядів: 304

В Україні запрацювала онлайн-платформа з інформацією про застосування ліків при COVID-19 . Створений Державним експертним центром (ДЕЦ) Міністерства охорони здоров’я ресурс призначений інформувати громадян і лікарів щодо препаратів, які використовуються під час лікування коронавірусної хвороби. Про це повідомила заступниця Міністра охорони здоров’я України Ірина Микичак під час брифінгу. 

«Немає специфічної терапії, яка впливає на вірус, але є низька препаратів, які ми включили в протокол за рекомендацією офіційних інституцій США, Канади, ЄС, Японії, Австралії. І на цій платформі ви зможете отримати інформацію про дію ліків. Нагадую, що призначення медпрепаратів є виключно компетенцією лікаря», — зазначила Ірина Микичак.

Заступниця Міністра також повідомила, що експерти МОЗ та українські лікарі постійно обмінюються досвідом з іноземними колегами щодо заходів у боротьбі з COVID-19.

«Постійно проводимо телемости з закордонними колегами — до прикладу, з китайськими лікарями,  з українськими лікарями, які повернулися з Італії. Вчора провели телеміст з колегами з США. Найближчий такий захід заплановано з колегами з Польщі», — зазначила Ірина Микичак.

 


« повернутися до списку новин