Жовківська районна рада

У Львівському онкоцентрі відкрили оновлену консультативну поліклініку

Переглядів: 236

01.07.2020

У КНП ЛОР «Львівський онкологічний регіональний лікувально-діагностичний центр» відбулося відкриття оновленої консультативної поліклініки для допомоги населенню Львівської області та Західного регіону України.

«Це спільна велика робота керівництва онкоцентру, депутатського корпусу облради за рахунок коштів обласного бюджету та коштів від перереєстрації установи в один з районів Львівщини, які реверсом повернулися в лікарню і були використані на проведення необхідних робіт. Після проведеної реконструкції усі ті, хто потребуватиме якісної спеціалізованої допомоги, зможе її тут отримати в нових сучасних умовах», - зазначив голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин.

Щороку у поліклінічне відділення Львівського онкоцентру для консультативно-діагностичної допомоги звертаються понад 120 тисяч пацієнтів, з яких 30% - пацієнти з інших областей.

У структурі відділення є сучасні діагностичні кабінети (мамографія, УЗД, рентген-кабінет) та кабінети вузьких спеціалістів (мамолог, онкогінеколог, уролог, торакальний хірург, онкодерматолог, проктолог, онко-ЛОР тощо).

За словами директора онкоцентру Ігоря Ковальчука, з переміщенням зазначених фахівців на територію онкоцентру по вул.. Гашека, 2а збільшилася доступність хворих до потужної діагностично-лікувальної бази онкоцентру. Також з’явилася можливість оптимально приймати рішення про тактику ведення пацієнтів за рахунок наявності повного мультидисциплінарного складу спеціалістів – онкохірургів, хіміотератевтів, радіологів, морфологів. «У новому приміщенні поліклініки впроваджено нові, сучасні умови прийому з дотриманням усіх належних санітарних вимог, відкрито амбулаторну операційну», – розповів він.

«Роботи з реконструкції відділення були розпочаті у 2019 році. І от сьогодні це поліклінічне відділення відкриваємо. 
Друга черга – це  є стаціонарне відділення, яке зараз перебуває на стадії ремонтних робіт, однак маємо сподівання, що впродовж трьох місяців воно буде завершене і здане в експлуатацію. Загальна сума коштів, скерованих на цей проект, становить 14,5 млн грн.  Наша задача на цей рік – відкриття другої черги перинатального центру та пологового відділення у Львівській обласній клінічній лікарні. Переконаний, нашій каденції це вдасться», - зауважив Богдан Гагалюк.

Довідково:
Проєкт реконструкції   I поверху одного з корпусів онкоцентру був виготовлений у 2019 р (кошторис склав 398,25 тис. грн.), роботи з реконструкції проводилися у 2019-2020 рр. (освоєно коштів у 2019 р. – 2,023 млн грн., 2020 р. – 3,11 млн грн)  і надалі продовжується реконструкція I поверху в радіологічному відділенні  (кошторис на 2020 – 9,175 млн грн).



« повернутися до списку новин