Жовківська районна рада

«Змінимо країну разом»

Переглядів: 359

9 грудня, у перший день конференції «Співпраця задля розвитку» голова Львівської обласної ради Олександр Ганущин презентував результати реалізації програми «Змінимо країну разом» у 2018 – 2019 роках та окреслив її перспективи.

«Програма «Змінимо країну разом» як успішний приклад міжрегіональної співпраці в час війни покликана долати стереотипи і зміцнювати солідарність. Вона передбачає реалізацію спільних проєктів міжрегіональної співпраці, візити самоврядних органів, педагогічні обміни, інтеграційні табори», - розповів очільник облради.

Так, упродовж 2018 – 2019 років на Конкурс освітніх обмінів між закладами освіти Львівської та Луганської областей було подано 48 заявок, визнано переможцями – 38, фінансування – 1645,9 тис грн. Відбулося 102 події, які охопили 965 учасників.

На Конкурс культурних обмінів між закладами Львівської та Луганської областей у 2018 – 2019 роках подано 35 заявок, визнано переможцями – 24, фінансування – 1000 тис грн. Участь у 86 подіях взяли 260 учасників.

На Конкурс обмінів між засобами масової інформації Львівської та Луганської областей у 2018 – 2019 роках подано 14 заявок, визнано переможцями – 10,фінансування – 957,3 тис грн. У 204 заходах взяли участь 63 учасники.

Окрім того, Олександр Ганущин розповів про спільний проєкт із Міністерством освіти і науки «Схід і захід разом: будуємо довіру із шкільної парти».

У цьому проєкті вже взяли участь 15 шкіл з Львівщини і 15 шкіл з Луганщини. У результаті – здійснено ремонт і закуплено обладнання 30 гуманітарних класів; організовано літні школи для вчителів та інтеграційні табори для учнів; проведено дистанційний курс для вчителів гуманітарних дисциплін; запроваджено онлайн-тренажер для підготовки до ЗНО з української мови та літератури.

Говорячи про перспективи розширення міжрегіональної співпраці, Олександр Ганущин висловив сподівання на збільшення географії, щоб до Львівської і Луганської областей долучилася Івано-Франківська і Донецька.

«Переконаний, що розширення міжрегіональної співпраці матиме великий ефект», - підсумував він.



« повернутися до списку новин