Жовківська районна рада

Лісівники Львівщини провели вибіркові та поступові рубки головного користування на площі 833 га

Переглядів: 228

Лісівники Львівщини провели вибіркові та поступові рубки головного користування на площі  833 га
 

05.11.2020

Про стан і перспективи застосування поступових і вибіркових систем рубок головного користування в лісах Львівщини йшлося у середу, 4 листопада, під час колегії лісівників Львівщини.

За інформацією лісівників, вибіркові та поступові рубки головного користування державні лісогосподарські підприємства провели на площі  833 га  (або 43 %) від загальної площі рубок головного користування. Це на 6% більше в порівнянні з аналогічним періодом 2019 року. Поступові і вибіркові рубки головного користування проводились в основному в букових та ялицевих лісах гірської частини області. На переважній площі поступових та вибіркових рубок забезпечується якісне природне поновлення корінних деревостанів.

Як зазначають у Львівському ОУЛМГ, перехід на ведення лісового господарства на засади, наближеного до природи лісівництва – це вимога часу. Використання у лісогосподарській практиці вибіркових і поступових систем рубань лісу із удосконаленими технологіями лісозаготівель сприяє формуванню природних лісів, підвищенню їхньої біологічної стійкості та посиленню захисних властивостей, забезпечує безперервне лісокористування, а також перехід в управлінні лісами на засади сталого розвитку.

Відтак для забезпечення ширшого застосування поступових та вибіркових систем рубок головного користування керівникам підприємств доручено при проведенні базового лісовпорядкування максимально проектувати рубки головного користування та рубки формування і оздоровлення лісів з використанням вибіркових та поступових способів рубань лісу.



« повернутися до списку новин