Жовківська районна рада

Денис Шмигаль провів переговори з Віце-прем’єр-міністром Канади Христею Фріланд

Переглядів: 277

Прем’єр-міністр України Денис Шмигаль провів телефонну розмову з Віце-прем’єр-міністром Канади Христею Фріланд.

Сторони запевнили один одного в бажанні продовжувати активний розвиток двостороннього співробітництва попри складну ситуацію на тлі боротьби з пандемією коронавірусу та обговорили широке коло актуальних питань.

Прем’єр-міністр України та Віце-прем’єр-міністр Канади обговорили питання співробітництва двох країн в фінансовій сфері та впровадження лібералізації візового режиму між Канадою та Україною. Денис Шмигаль підтвердив зацікавленість України у активізації процесу та запевнив у готовності прийняти в Україні групу канадських експертів.

Також темою розмови стало розширення двосторонньої угоди про вільну торгівлю між Україною та Канадою (CUFTA) на сферу послуг та інвестицій. Очільник українського Уряду наголосив, що обсяг торгівлі між двома країнами може бути суттєво збільшений. 

Зі свого боку Христя Фріланд підкреслила, що Україна та Канада показали приклад позитивної співпраці в часи пандемії коронавірусу та висловила зацікавленість у поглибленні співпраці в торгово-економічній сфері. Крім того, Віце-прем’єр-міністр Канади запевнила українську сторону в підтримці щодо протидії збройній агресії Російської Федерації та в незмінності курсу щодо впровадження санкцій проти країни-агресора.

Денис Шмигаль подякував Віце-прем’єр-міністру Канади за послідовну підтримку України на міжнародній арені та висловив переконання, що співробітництво між двома країнами буде поглиблюватися і надалі.



« повернутися до списку новин