Жовківська районна рада

Комісія з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту розглянула питання порядку денного

Переглядів: 311

30 травня,відбулося засідання постійної комісії з питань молодіжної політики, фізичної культури та спорту Львівської обласної ради.
Комісія розглянула ряд важливих питань. Погоджено перелік кандидатів на отримання пільгових кредитів в рамках реалізації Комплексної програми надання житлових кредитів окремим категоріям громадян у Львівській області на 2018 – 2020 роки за рахунок коштів обласного бюджету. Це жителі м. Самбора, Буська, Винник, Новояворівська. Серед них є молоді сім’ї медиків, спортсменів, учасників Революції Гідності, молода сім’я, яка виховує дитину з інвалідністю.

Також комісія розглянула хід виконання Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на період до 2021 року. Через недостатнє наповнення бюджету у зв’язку з пандемією Covid-19 бракує бюджетних коштів не тільки в обласному, але й у місцевих бюджетах. Внесено зміни до місць розташувань спортивних майданчиків та проведення реконструкції стадіонів у Львівській області:
замість с. Ремезівці Золочівського району спортивний майданчик з штучним покриттям буде влаштовано в с. Миклашів Підберізцівської ОТГ.

4 млн. грн з об’єкту «Капітальний ремонт спортивного покриття бігових доріжок і секторів стадіону "Шахтар" ім. П. Олійника КП СК «Шахтар» на вул. Героїв Майдану, 2 у м. Червонограді» перерозподілили на:
 3 млн. грн - на м. Самбір, стадіон ім. Л. Броварського по вул. Коперніка 13, з урахування, що до 15 липня 2020 року Львівська обласна державна адміністрація залучить 10 млн. грн з державного бюджету для реалізації даного стадіону. У випадку , якщо до 15 липня 2020 року кошти з державного бюджету не надійдуть, то 3 млн. грн будуть скеровані на реконструкцію стадіона у м. Буську.

 1 млн. грн - на «Капітальний ремонт стадіону з влаштуванням бігових доріжок та футбольного поля з натуральної трави в смт. Дубляни, Самбірського району, Львівської області».

Голова постійної комісії Петро Жукровський висловив своє невдоволення щодо пропозицій Управління фізичної культури та спорту Львівської ОДА щодо часткового фінансування об’єктів в рамках реалізації Комплексної програми розвитку фізичної культури та спорту Львівщини на період до 2021 року: «Не можна зменшувати обсяг видатків з обласного бюджету на реалізацію єдиної обласної програми з великими відсотками співфінансування з місцевих бюджетів ( 60% вартості проєкту – це співфінансування з місцевих бюджетів і лише 40 % - обласні кошти),оскільки в такий тяжкий для бюджетів рік на місцеві бюджети ляже ще більше навантаження, і, як наслідок, будівництво спортивних майданчиків може залишитись незавершеним».

Члени комісії погодили кандидатури спортсменів щодо відзначення їх Почесною відзнакою Львівської обласної ради «Спортивна гордість Львівщини» в рамках святкування 25 річниці Відділення НОК України у Львівській області.



« повернутися до списку новин