Жовківська районна рада

11 серпня, у с.Смереків урочисто відкрили сквер увіковічення пам'яті Героїв

Переглядів: 423

11 серпня, у с.Смереків урочисто відкрили сквер увіковічення пам'яті Січових Стрільців, УПА, Героїв Небесної Сотні та полеглих в Російсько-Українській війні.
Сквер створено з метою вшанування пам'яті, які своїм прикладом показали, як потрібно відстоювати незалежність, любити Україну та свій народ.
На урочистості прийшли небайдужі мешканці села, представники влади.
За участю духовенства відбулася панахида за душами полеглих Героїв.
За словами заступника керуючого справами Львівської обласної ради Івана Собка, сквер Героїв – це ще один реалізований проект місцевого розвитку обласної ради.

Від Львівської обласної ради посадовець подякував сільському голові Богдану Стахіву та вручив подяки громаді, меценатам, які доклалися до спорудження Скверу пам’яті.

«Дай Боже, щоб в цьому сквері кількість стел не збільшувалася, а війна якнайшвидше завершилась нашою перемогою! Відома істина: хто не знає своєї історії і культури, той не має майбутнього», - сказав, звертаючись до громади села, Іван Собко.

Варто зауважити, що загальна вартість проекту – 310,6 тис грн, з яких: 145 тис грн – кошти обласного бюджету, 102 тис – базового рівня, 60 тис грн – спонсорський внесок, 3,6 – фінансовий внесок громади.

Заступник голови Жовківської райдержадміністрації Юрій Дубневич та депутат Жовківської районної ради Любов  Орищин  привітали смереківчанин з визначною подією, та зазначили, що треба  пам'ятати усіх Героїв, які віддали життя за волю та незалежність України.

За багаторічну сумлінну працю, результативне здійснення повноважень місцевого самоврядування та з нагоди відкриття скверу «Героїв» від імені Жовківської райдержадміністрації заступник голови РДА вручив подяку сільському голові с.Смереків Богдану Стахіву.
Також долучилися до благородної справи Смереківська сільська рада, керівник ТзОВ «Гомін» Оксана Томас, керівник «Жовківський племптахорепродуктор» Зіновій Сулима, жителі сіл Смереків та Перемивки.



« повернутися до списку новин