Жовківська районна рада

Розробка змін до Конституції в частині децентралізації: результати заходів в регіонах

Переглядів: 196

Розробка змін до Конституції в частині децентралізації: результати заходів в регіонах

Організатори регіональних зустрічей «Через консенсус – до змін у Конституцію у частині децентралізації» з циклу інклюзивних публічних консультацій представили другий звіт за результатами заходів.

Нагадуємо, що в лютому-березні цього року в областях пройшли регіональніі зустрічі для публічних консультацій щодо змін до Конституції України в частині децентралізації, а вже в червні в онлайн-форматі відбулося заключне регіональне обговорення змін з представниками Донецької та Луганської областей.

Результати регіонального туру були сформовані у звіт та передані на опрацювання робочій групі з питань підготовки пропозицій щодо внесення змін до Конституції України Комісії з правової реформи при Президентові України.

Переглянути звіт №2

Наразі продовжується робота над текстом змін до Основного Закону. Після фіналізації всіх правок заплановано проведення зустріч з делегатами від областей для отримання зворотного зв’язку та надання необхідних роз’яснень від учасників групи, яка формулювала передфінальні тези до змін.

Також ви можете завантажити Звіт №1 за результатами першої зустрічі «Через консенсус – до змін у Конституцію у частині децентралізації» з циклу інклюзивних публічних консультацій 25 лютого 2020 року.

Процес консультацій організовано за спільною ініціативою Комітету Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Офісу Президента України, Міністерства розвитку громад та територій України.

 
Розробка змін до Конституції в частині децентралізації: результати заходів в регіонах


« повернутися до списку новин