Жовківська районна рада

Інформація Жовківського районного центру зайнятості

Переглядів: 241

Допомога по частковому безробіттю – фінансова підтримка бізнесу

 

            Стаття 47¹ визначає особливості призначення допомоги по частковому безробіттю на період здійснення заходів щодо запобігання виникненню та поширенню коронавірусної хвороби (COVID-19), передбачених карантином, встановленим Кабінетом Міністрів України (Постанова КМУ від 22 квітня 2020 р. № 306).

До уваги роботодавців з числа суб'єктів малого та середнього підприємництва, а також, мікропідприємництва! Для вас передбачена допомога по частковому безробіттю на період карантину.  Роботодавці, які зупинили (скоротили) діяльність за період карантину, для покриття витрат на зарплату робітникам, яким був скорочений робочий час. Ці гроші виплачуватимуть роботодавцям –за кожну годину, на яку працівникові було скорочено тривалість робочого часу, (із розрахунку двох третин тарифної ставки, встановленої працівникові, але не більше розміру мінімальної заробітної плати (4723 грн). Допомога надається на строк зупинення (скорочення) діяльності компанії, а також протягом 30 календарних днів після завершення карантину.

Відкривши на сайті Державної служби зайнятості розділ "Допомога по частковому безробіттю", що міститься у рубриці "Роботодавцям" (https://www.dcz.gov.ua/…/dopomoga-po-chastkovomu-bezrobitty…), представники фірм і компаній мають змогу отримати вичерпну інформацію з аспектів виплати допомоги по частковому безробіттю. Зокрема ознайомитися із: покроковою інструкцією, щодо отримання допомоги по частковому безробіттю на період карантину.

            За детальною інформацією просимо звертатися до Жовківської районної філії Львівського ОЦЗ за телефонами: (0325) 61-963, 22-028.

 


 



« повернутися до списку новин