Жовківська районна рада

Унікальні архівні записи вистав та фільму: онлайн-трансляції Львівської Національної Опери 8-10 травня

Переглядів: 274

Цього тижня Львівська Національна Опера транслюватиме архівні записи вистав та документального фільму за участі славетних співаків – Олександра Громиша, Володимира Ігнатенка та Ігоря Кушплера, імена яких ввійшли в історію театру та українського оперного мистецтва.

Бас Олександр Громиш був першовиконавцем парії Мойсея в однойменній опері Мирослава Скорика, архівний запис якої транслюватиметься цього тижня. Свого часу мистецтвом співака захоплювалася публіка багатьох країн світу, а паризька «Гранд-Опера» навіть запропонувала контракт, та артист залишився вірним своєму рідному Львівському театру. 5 травня, у його 70-ліття з дня народження, Львівська Опера вшановує пам’ять видатного співака, якого не стало у 2016 році.

Переглянути архівні записи опер «Мойсей» Мирослава Скорика, «Украдене щастя» Юлія Мейтуса та документальний фільм про Олександра Громиша Ви маєте нагоду на YouTube-каналі Львівської Національної Опери за посиланням (доступ до перегляду дійсний на час трансляції вистави та 12 годин після її закінчення): HTTPS://WWW.YOUTUBE.COM/USER/OPERALVIV/VIDEOS

Розклад трансляцій:

5-10 травня – документальний фільм про соліста Львівської Опери, Народного артиста України Олександра Громиша;

8 травня, п’ятниця, о 19:00 – опера «Мойсей» Мирослава Скорика;

9 травня, субота, о 19:00 – опера «Украдене щастя» Юлія Мейтуса;

10 травня, неділя, о 19:00 – опера «Украдене щастя» Юлія Мейтуса.



« повернутися до списку новин