Жовківська районна рада

Інформація про турнір від футбольного клубу "Динамо" Київ

Переглядів: 335

Інформація про турнір від футбольного клубу "Динамо" Київ

24 серпня, у День Незалежності України в місті Жовква, що у Львівській області, завершився 12-й турнір пам’яті Василя Ковцуна – місцевого вихованця, який пограв у кількох клубах другої вітчизняної ліги, але трагічно загинув у 2007 році.

У вирішальному матчі зустрілися київське «Динамо» та львівські «Карпати», які кожен у своїй групі виграли всі три матчі. Обидві команди були налаштовані продовжити свою переможну серію та виграти головний трофей турніру.

Перший тайм минув у цікавій боротьбі. Уперед бігли обидві команди, але по-справжньому небезпечні моменти виникали біля воріт львів’ян. Один лише Подоляк мав мінімум три нагоди, аби відкривати рахунок, але в усіх випадках не вистачало самої малості, аби доставити м’яча за призначенням – або куля летіла повз ворота, або надійно грав воротар, або захисник рятував свою команду із самісінької лінії. Неприємний момент стався у середині першої півгодини гри, коли болючий удар по передньому м’язу стегна отримав Слесар, після чого, сильно накульгуючи, залишив межі поля лише за допомогою партнерів по команді.

Здавалося, що після перерви «біло-сині» доведуть справу до логічного завершення й нарешті заб’ють, натомість м’яч влетів у наші ворота. Арбітр призначив штрафний удар на лівому фланзі, метрах у 35-ти від воріт, і гравець «Карпат» Олег Федор замість очікуваного навісу спрямував м’яча прямісінько в дальню дев’ятку.

Пропущений гол змусив підопічних Юрія Дмитруліна та Віктора Мороза активніше йти вперед, і вже у Горбача було кілька нагод, аби зрівняти рахунок, а після нього з вигідних позицій не змогли забити Філатов та Ганжола. А на 51-й хвилині кілька рикошетів на підступах до нашого штрафного майданчика завершився відскоком на Селеша, який без роздумів пробив під поперечину.

Динамівці продовжували шукати щастя попереду, але захисники суперника стояли намертво біля власних володінь. А на останніх хвилинах львів’яни забили ще двічі – спочатку «біло-сині» не вгледіли за Добрянським, який вийшов до воріт та пробив повз Кочергу, а перед самим фінальним свистком Філатов порушив правила у власному штрафному майданчику, й Селеш пробив із 11-метрової позначки точно в кут.

Після завершення фінального матчу відбулася церемонія нагородження. Без призів не залишилася жодна з команд-учасниць. Срібні медалі та красивий кубок отримали й динамівці, а Ігор Горбач ще й був відзначений індивідуальною нагородою як найкращий нападник турніру.

Віктор МОРОЗ, тренер «Динамо» (U16):

- Напевно, сьогодні був той випадок, коли контролювали хід матчу, створили достатньо моментів як у першому, так і в другому таймі, натомість результат не на нашу користь. Підвела реалізація. Так, були технічні помилки, брак у передачах, також звернути увагу на дії в обороні, коли нам забивалися м’ячі. Але, при всьому цьому, до хлопців особливих претензій немає. І в налаштуванні, і в бажанні ми не поступалися супернику. Можливо, позначилося те, що вчора ми зіграли два матчі, а «Карпати» – лише один, тому львів’яни були свіжішими.

Незважаючи на результат, гра вийшла для нас інформаційною, ми побачили, що рухаємося у правильному напрямку. Напевно, краще навіть зараз ось так програти, ніж у майбутніх офіційних матчах. Як я вже казав, на цьому турнірі ми переглядали групу нових гравців. Після повернення до Києва ще обміняємося певною інформацією, але, загалом, вони залишили непогане враження.

«Динамо» (Київ) – «Карпати» (Львів) – 0:4

«Динамо»: 12. Кочерга, 8. Бенедюк (23. Магаляс, 55), 3. Волковицький (20. Анікеєв, 55), 4. Філатов, 2. Єременко, 18. Мельниченко (19. Білоусов, 55), 9. Ганжола, 5. Царенко, 7. Слесар (16. Канаєв, 13), 11. Горбач, 22. Подоляк (14. Чеповий, 45).

Запасний: 1. Ісаченко.

«Карпати»: 1. Герета, 2. Кітела, 3. Слюбик, 4. Холод, 5. Важинський, 14. Варфоломєєв, 9. Добрянський (13. Михальчук, 59), 23. О.Федор (6. Товарницький, 55), 10. Бобик (11. А.Федор, 42), 21. Селеш, 17. Башлаєв (16. Согор, 47).

Запасні: 12. Яош, 22. Дерещук, 20. Янко, 25. Вербінський.

Голи: О.Федор (36), Селеш (51, 60+4, пен.), Добрянський (59).



« повернутися до списку новин