Жовківська районна рада

МКІП отримало в управління Підгорецький, Олеський та ще два замки в Львівській області

Переглядів: 267

До сфери управління Міністерства культури та інформаційної політики України перейшли сім об’єктів культурної спадщини в Львівській області.

Відповідний акт приймання-передачі було підписано 16 червня з Львівською обласною державною адміністрацією.

Зокрема, МКІП отримало в управління Підгорецький, Олеський, Золочівський замки, П’ятничанську вежу, монастир капуцинів та костел Св. Антонія в селищі Олесько, а також костел Воздвиження та Св. Йосифа в Підгірцях.

Відтепер Львівська національна галерея мистецтв імені Б.Г. Возницького, на баланс якої передано ці об’єкти, зможе використовувати для їх належного утримання та реставрації кошти державного бюджету.

Реставрація вказаних пам’яток дозволить зробити їх справжніми туристичними магнітами, одними з найбільш туристично привабливих об’єктів регіону.

«Тепер ми зможемо провести капітальні реставраційні роботи. Підійдемо повноцінно: освітлення, ремонт, охоронна система, інфраструктура, промо, дозвілля та інтерактив. Також залучимо меценатів.

Паралельно Міністерство розробляє план їхнього стратегічного розвитку. І мова йде не тільки про ремонт, який дозволить повноцінно експлуатувати пам’ятки, а й про використання їх для бізнесу у сфері креативних індустрій: проведення фестивалів, зйомки фільмів, реклами, серіалів та інших креативних проектів», — прокоментував Олександр Ткаченко, Міністр культури та інформаційної політики.



« повернутися до списку новин