Жовківська районна рада

Для людей відстань до послуг зменшиться у 2-3 рази — радник міністра про районування

Переглядів: 251

Верховна Рада скоротила кількість районів в Україні та суттєво збільшила їхні розміри. Про це йдеться в постанові, за яку в п’ятницю проголосували 238 депутатів.

Замість старих 490 районів тепер буде 136 (17 з них — в анексованому Криму та непідконтрольних Києву територіях Донбасу).

Про нове районування Громадське радіо поговорило з радником Міністра розвитку громад та територій Іваном Лукерею.

Іван Лукеря: Вже оприлюднена постанова про утворення нових районів, яка передбачає формування замість 490 районів нових 136 районів. Ці райони моделювались таким чином, щоб центр району мав найбільш зручне траспортне сполучення з будь-якої точки нового укрупненого району. Громадяни повинні усвідомити, що вони не є мешканцями району, вони не є мешканцями районного центру, вони - мешканці громади. Все, що було важливе раніше в районному центрі — адміністрації і так далі - переходять в громади. Для людей відстань до послуг зменшиться у 2-3 рази, бо усі функції перейшли в громади.

В кожній з новостворених громад має бути центр надання адміністративних послуг . Це та структура, де людина отримує всі послуги, незалежно чи це послуга державного органу, чи це послуга органу місцевого самоврядування. Думаю, тут буде окрема державна підтримка з розбудови ЦНАПів.

 

 

 

 



« повернутися до списку новин