Жовківська районна рада

Треба почути експертів, суспільство і місцеве самоврядування, — Денис Шмигаль про продовження децентралізації

Переглядів: 232

Спільними зусиллями Уряду, народних депутатів, асоціацій органів місцевого самоврядування, експертів та науковців повинні бути створені всі необхідні умови, щоб 100% українців жили в спроможних громадах і отримували якісні сервіси.

Про це заявив Віце-прем’єр-міністр – міністр розвитку громад та територій Денис Шмигаль під час круглого столу на тему «Актуальні питання законодавчого забезпечення реалізації цілі 10.3 «Українці мають реальну можливість впливати на організацію свого життєвого простору як мешканці спроможних громад» Програми діяльності Кабінету Міністрів України», що відбувся у п’ятницю, 21 лютого, у Мінрегіоні.

Денис Шмигаль заявив, що соціальна підтримка децентралізації є високою, адже вона є найуспішнішою в Україні.

 «Ставимо для себе таку мету, вона не є аж занадто амбітною,  в цьому році 25 жовтня провести місцеві вибори згідно чинного законодавства. Вибори мають відбутись вже на новій територіальній основі», — відмітив він.

Віце-прем’єр-міністр – міністр розвитку громад та територій зауважив на необхідності врегулювання питання щодо перерозподілу повноважень в рамках трирівневої системи адміністративно-територіального устрою «громада, район (округ), область (регіон)». Він наголосив, що має бути врахована думка суспільства та експертного середовища.

«Ми маємо декілька варіантів розвитку подій, але треба почути експертів, суспільство і представників установ, організацій та органів місцевого самоврядування», — зазначив Денис Шмигаль.



« повернутися до списку новин