Жовківська районна рада

Майбутнє місцевого і регіонального розвитку - тема Міжнародного експертного обговорення 10-11 грудня

Переглядів: 205

 

Після цьогорічних виборів Україна завершила комплексну територіальну реформу на місцевому рівні, настав час просувати цей успіх. Представники місцевого самоврядування шукають інноваційні підходи, щоб показати, як децентралізація приносить реальну користь людям.

Саме тому 10-11 грудня 2020 року «U-LEAD з Європою» організовує Міжнародне експертне обговорення на тему «Розвиток громад: довіра, інституції, фінанси та люди». Мета заходу – обговорити останні новини та дослідження у галузі реформи децентралізації та місцевого розвитку з відомими національними та міжнародними експертами та високопосадовцями.

До обговорення долучаться українські високопосадовці, посол ЄС, посли Данії, Німеччини та Словенії, а також 30 експертів - чиновники, науковці, дипломати та активісти з 12 країн, у тому числі з України.

Онлайн-подія послужить платформою для обміну досвідом та просування інноваційних ідей у сфері регіонального та місцевого розвитку.

Захід складатиметься з трьох тематичних блоків:

  • Інституції та урядування,
  • Люди та довіра,
  • Фінанси та повноваження

Кожен блок поєднуватиме панельні дискусії, тематичні семінари, а також можливості для взаємодії між сесіями.

«Реформа місцевого самоврядування в Україні докорінно змінила підвалини розробки та реалізації політики регіонального та місцевого розвитку. Після місцевих виборів у жовтні 2020 року країна вже функціонує на новій територіальній основі. Відтепер, всі громади мають повноваження та можливості реалізовувати право на самоврядування, а також планувати, інвестувати та реалізовувати проєкти розвитку. Тому ми взяли тему розвитку за основу цьогорічного Міжнародного експертного обговорення», - зазначив Бастіан Файгель, директор Програми «U-LEAD з Європою» від GIZ.

Із повною програмою заходу та переліком спікерів можна ознайомитись на https://uleadiee.kyiv.ua/ua/index.html.

Для того, щоб отримувати оновлення про захід, а також всі матеріали після нього, просимо зареєструватись до 9.12.2020 за посиланням. Ви також можете отримувати новини про захід, вподобавши Facebook-сторінку.

Пряма трансляція онлайн-заходу відбуватиметься на Facebook-сторінці заходу, Facebook-сторінці та YouTube-каналі «U-LEAD з Європою».

 
Майбутнє місцевого і регіонального розвитку - тема Міжнародного експертного обговорення 10-11 грудня


« повернутися до списку новин