Жовківська районна рада

Сподіваємося на розширення співпраці між парламентами України та Швеції, - Дмитро Разумков

Переглядів: 244

Сподіваємося на розширення співпраці між парламентами України та Швеції, - Дмитро Разумков

 

 

Голова Верховної Ради України Дмитро Разумков провів розмову зі Спікером Риксдагу Швеції Андреасом Норленом у форматі відеоконференції. 

Голова українського парламенту подякував Швеції за стійку позицію щодо підтримки територіальної цілісності та суверенітету, яку відчуває наша держава на міжнародній арені протягом тривалого часу.

Голова Верховної Ради повідомив, що створена в українському парламенті депутатська група з міжпарламентських зв’язків зі Швецією є ефективним механізмом для розбудови відносин між країнами. “Україну та Швецію об’єднує висока повага до демократичних цінностей. Разом ми зможемо досягти більшого, тож сподіваюся на розширення співпраці між законодавчими органами наших держав”, - зауважив він.

Дмитро Разумков також зазначив, що реформа децентралізації в Україні наближається до завершення. “Ця реформа є особливо важливою зараз, адже вже восени в Україні мають відбутися місцеві вибори. Наразі законодавство, за яким мають відбутися ці вибори, доопрацьовується”, - підкреслив Голова Верховної Ради України.

Окрім того, Голова українського парламенту зауважив, що світова спільнота має об’єднати зусилля задля подолання негативних наслідків пандемії коронавірусу. Дмитро Разумков запросив пана Норлена відвідати Україну після виходу держав із карантину.



« повернутися до списку новин