Жовківська районна рада

Управління  Казначейства  у Жовківському районі повідомляє

Переглядів: 722

Управління  Казначейства  у Жовківському районі повідомляє,  що  з  05.08.2019  набрала  чинності  постанова  Правління Національного  банку  України  від  28.12.2018  N162  «Про  запровадженняміжнародного номера банківського рахунку (IBAN) в Україні» (далі  –Постанова N162), за якою в Україні  номер  банківського  рахунку  буде формуватись  за  стандартом  IBAN  та  складатиме  29  літерно  -  цифрових символів, а саме:

код країни + контрольний розряд +    код банку + рахунок клієнта

UA +                  nn +                                nnnnnn   + сcccccccccccccccccc

де, код країни: 2-значний, відображається великими літерами (UA), визначаєкод країни, у якій функціонує фінансова установа, що обслуговує IBAN;

контрольний розряд: 2 цифри, розраховані відповідно до алгоритму розрахунку контрольного розряду;

код банку: це шестизначний цифровий код фінансової установи, що обслуговує рахунок клієнта;

рахунок клієнта: складається з 19 символів. У випадку якщо номер рахунку має менше ніж 19 символів, тоді до нього додається відповідна кількість нулів, що проставляються перед номером рахунку.

            Рахунки  для зарахування податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів за стандартом IBAN  вступають  в  дію  з   01.10.2019. З  01.10.2019  до  31.10.2019  діє перехідний період, а з 01.11.2019 – у постійному режимі.

            Реквізити рахунків для зарахування податків, зборів, платежів до державного і місцевих бюджетів за стандартом IBAN розміщені  на  офіційній  Веб-сторінці  Головного  управління  Державної казначейської  служби  України  у  Львівській  області  (https://lviv.treasury.gov.ua рубрика реквізити рахунків).



« повернутися до списку новин