Жовківська районна рада

День прикордонника України

Переглядів: 487

День прикордонника України відзначають 30 квітня. Відповідний Указ про святкування саме у цей день професійного свята охоронців кордону Президент України Петро Порошенко підписав 27 квітня 2018 року.
             На території відділу прикордонної служби «Рава-Руська» Львівського прикордонного загону, біля каплички Покров Пресвятої Богородиці, священнослужитель відслужив Молебень до Матері Божої за прикордонників.

            Захід розпочався з виконання Гімну України.


У переддень свята голова Жовківської районної ради Роман Горбань, голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур та міський голова Рави Руської Микола Зінько  привітали усіх тих, хто стояв або стоїть на сторожі державного кордону, хто ціною життя та здоров’я боронить мир та спокій мільйонів українців, та тих, хто у нелегкі роки, коли у країну прийшли неспокій та військові дії, долучились до справи захисту державних рубежів та нагородили грамотами за сумлінне та якісне виконання службових обов’язків, ініціативність, високий професіоналізм та з нагоди відзначення Дня прикордонника кращих прикордонників.


Крім того відмітимо, що напередодні Дня прикордонника було відзначено охоронців кордону високими державними нагородами за значний особистий внесок у справу охорони державного кордону, мужність, високий професіоналізм та зразкове виконання військового обов’язку.


Зазначимо, що Львівський прикордонний загін охороняє державний кордон з Республікою Польща на ділянці протяжністю 219 кілометрів 500 метрів.



« повернутися до списку новин