Жовківська районна рада

Перспективні плани: тривають останні обговорення перед розглядом на Уряді

Переглядів: 243

В усіх перспективних планах формування громад областей є території, по яким обласній державній адміністрації, уряду, експертам та представникам місцевого самоврядування не вдалося дійти одностайної думки. І це вже після трьох раундів непростих консультацій за участі усіх зацікавлених сторін. Варіанти «за» і «проти» здебільшого відповідають методиці формування громад і мають свої аргументи. Отже остаточні рішення не будуть простими і беззаперечними. Але роботу зі створення перспективних планів треба вже закінчувати. Тому цього тижня пройдуть остаточні узгоджувальні онлайн-наради з регіонами. Після цього, до кінця квітня, усі проекти перспективних планів будуть подані на розгляд Уряду.

Про це сказав заступник Міністра розвитку громад і територій В’ячеслав Негода під час узгоджувальної онлайн-наради з підготовки перспективних планів формування територій громад Вінницької, Донецької, Івано-Франківської, Київської, Тернопільської та Чернівецької областей.

«У проектах розпоряджень Кабінету Міністрів про схвалення перспективних планів будуть порівняльні таблиці з пропозиціями ОДА та зауваженнями асоціацій і міністерств. Але остаточне рішення прийматиме Уряд. Сподіваємося також, що Верховна Рада найближчими днями прийме в цілому законопроект № 2653, яким уповноважить Кабінет Міністрів визначати адміністративні центри та території громад. Таким чином Уряд зможе взяти на себе відповідальність за завершення формування спроможних громад в Україні», – зазначив В’ячеслав Негода.



« повернутися до списку новин