Жовківська районна рада

Львівська обласна рада передала для бібліотек та шкіл Луганщини книги Вахтанга Кіпіані «Справа Стуса»

Переглядів: 223

Львівська обласна рада передала для бібліотек та шкіл Луганщини книги Вахтанга Кіпіані «Справа Стуса»
 

 

14 листопада, у Сєвєродонецькому коледжі культури і мистецтва ім. Сергія Прокоф’єва (Луганська область)  відбулася презентація книги Вахтанга Кіпіані «Справа Стуса».

Участь у заході взяв  голова Львівської обласної ради Олександар Ганущин.

Як відомо, з ініціативою закупити заборонену судом для розповсюдження книгу «Справа Василя Стуса» для бібліотек і шкіл Львівщини і Луганщини виступив очільник львівського парламенту.

«Ми провели успішні переговори з видавництвом і нам вдалося закупити книгу про Стуса для бібліотек та шкіл Луганської області. А це близько 600 екземплярів. 
Це справа принципу. Історію життя Василя Стуса має знати кожен. Від великого до малого. Тому така ініціатива є вкрай важлива для того, щоб знати правду, щоб вивчати нашу історію і по-справжньому любити Україну. 
Дуже радий сьогодні бути на Луганщині і мати можливість зустрітися з справжніми патріотами нашої країни. Разом до перемоги!», - зазначив Олександр Ганущин.

Нагадуємо, Дарницький районний суд 19 жовтня ухвалив рішення, яким частково задовольнив позов народного депутата від «Опозиційної платформи – За життя» Віктора Медведчука проти журналіста й історика Вахтанга Кіпіані та видавництва Vivat про заборону видання і поширення книги «Справа Василя Стуса». Зокрема, суд вирішив визнати «недостовірною і такою, що порушує особисті немайнові права Віктора Медведчука на повагу до честі й гідності, недоторканності й ділової репутації» інформацію, поширену в кількох розділах книжки «Справа Василя Стуса». Крім того, суд заборонив Кіпіані і видавництву Vivat використовувати і поширювати в ЗМІ інформацію, яка міститься в згаданих двох розділах і «надає можливість ідентифікувати Віктора Медведчука як персонажа, дійової особи без його згоди».

Вахтанг Кіпіані та видавництво Vivat заявили, що на таке рішення буде подано апеляцію.



« повернутися до списку новин