Жовківська районна рада

Реванш не пройде: Львівська обласна рада підтримує звернення учасників Революції Гідності щодо наступу на ідеали Майдану. Проєкт заяви

Переглядів: 290

7 травня, за підсумками засідання президії Львівської обласної ради прийнято рішення  включити в порядок денний сесії проєкт  заяви на підтримку звернення учасників Революції Гідності проти реваншу.

Відповідна заява буде винесена на розгляд депутатського корпусу уже на найближчій сесії Львівської обласної ради, яка відбудеться 19 травня.

«Ми, Депутати Львівської обласної ради, підтримуємо звернення учасників Революції Гідності проти реваншу. Влада кидає виклик захисникам України від російської агресії. За ґратами залишаються безпідставно заарештовані добровольці. Планомірно розширюється коло сфабрикованих справ проти лідерів та учасників Революції Гідності. За мовчазної і прихильної згоди влади нахабніють проросійські сили і прямі агенти Кремля. Свідомо і зухвало чиняться спроби скомпрометувати пам’ять героїв Майдану, переглянути національну історичну та гуманітарну політику. Ігнорується Закон про державну мову. Майже до нуля зведено реалізацію курсу України на членство в Європейському Союзі і НАТО.
Влада на чолі з президентом Володимиром Зеленським довела державу до межі масштабної кризи та економічного колапсу. В управлінні країною царюють невмілі експерименти та безлад.
Ми, учасники Революції Гідності, воїни-захисники України від російської агресії, добровольці та громадські активісти, політики та дипломати, діячі культури та мистецтв, патріоти нашої держави, застерігаємо нинішню владу від намірів наступу проти ідеалів Майдану та європейського вибору України.
Революцію Гідності неможливо зупинити.
Майдан - це не стихійний бунт чи сваволя. Майдан – це історичний приклад національної і соціальної солідарності, взаємної підтримки і самопожертви українців. Це - громадянське піднесення, яке неминуче утвердить нову Україну.
Незалежно від різниці у поглядах і політичних переконаннях, ми були, є і будемо разом на сторожі вільної і справедливої України.
Не випробовуйте волю вільних людей.
Реванш не пройде.
Ми були і залишаємося вірними присязі Україні, складеній на Майдані.
У час небезпеки, яка зростає, закликаємо всі національні і суспільні сили стати пліч-о-пліч проти реваншу і задля захисту Майдану та свободи України», - йдеться у тексті заяви.



« повернутися до списку новин