Жовківська районна рада

ДИСТАНЦІЙНИЙ (ЕЛЕКТРОННИЙ) КУРС

Переглядів: 522

ДИСТАНЦІЙНИЙ (ЕЛЕКТРОННИЙ) КУРС

УПРАВЛІННЯ ПРОЕКТАМИ МІСЦЕВОГО РОЗВИТКУ

 

ЗАПРОШЕННЯ ДО УЧАСТІ

 

Львівський регіональний інститут державного управління при Президентові України та Швейцарсько-український проект «Підтримка децентралізації в Україні» DESPRO запрошує представників органів місцевого самоврядування та виконавчої влади, депутатів місцевих рад, лідерів громад та активістів громадського сектору Луганської та Львівської областей до участі у дистанційному (електронному) курсі «Управління проектами місцевого розвитку » на веб-платформі Спільнота практик: сталий розвиток http://udl.despro.org.ua/

  • Тривалість навчання за програмою е-курсу: 10 травня  – 20 червня   2019
  • Зарахування на е-курс буде відкрито впродовж 20 квітня - 15 травня 2019 за списками партнерів в Луганській та Львівській областях.

PM small

Цей курс для тих, хто хоче набути базові знання з предмету «Управління проектами». А саме:

Що таке проект? У чому полягає різниця між функціональним управлінням і управлінням проектами? Яким чином пов'язані проекти місцевого розвитку і стратегія розвитку території?

Що таке життєвий цикл проекту? Як ідентифікувати потребу громади і сформувати проектне рішення? Як сформулювати мету проекту і що таке очікувані результати та продукт проекту? Що таке «Трикутник управління проектом»?

Як визначити  основні групи заінтересованих в проекті сторін? Яким чином формувати команду управління проектом? Що таке проектний офіс?

Що таке проектний аналіз і як планувати проект? Які види ресурсів необхідні для реалізації проекту? Якими можуть бути джерела фінансування проекту?

Як визначити ризики проекту? Як забезпечити сталість результатів проекту?

У чому полягає різниця між моніторингом ходу реалізації та оцінюванням успішності проекту? Що таке успішність проекту, як її виміряти? Свої знання учасники зможуть проявити під час здачі тестів.

 

Е-курс «Управління проектами» ініційовано у 2012 році, відтоді відбулося 8 всеукраїнських курсів, ряд регіональних е-курсів (у співпраці з облрадами та ОДА Дніпропетровської, Львівської та Івано-Франківської областей).

Цьогоріч, учасники е-курсу спільно шукатимуть відповіді на запитання «що таке «правильний» проект для моєї громади і як його готувати», перейматимуть досвід колег та експертів, генеруватимуть нові ідеї для проектів розвитку своїх громад та партнерів для їх реалізації, а також стануть частиною Спільноти практик, що нараховує близько 6 тисяч учасників з усієї України. Учасники, які прийдуть на е-курс з ідеєю проекту, отримають можливість долучитися до Практикуму взаємооцінювання  та завершити навчання з розробленою концепцією проекту, отриманими рекомендації до своєї концепції проекту від інших учасників е-курсу та спробувати себе у ролі експерта, надавши свою оцінку та рекомендації концепціям інших учасників.

 

Навчання – безкоштовне; кількість осіб для участі від однієї установи чи організації – необмежена. Все, що необхідно для навчання: мати регулярний доступ до Інтернет та електронну поштову скриньку, готовність навчатися принаймні годину на день, а також ділитися досвідом реалізації проектів розвитку.

 

При успішному завершенні курсу учасники отримають посвідчення, що  він (а) пройшов(ла) навчання за професійною програмою підвищення кваліфікації державних службовців / посадових осіб органів місцевого самоврядування «Управління проектами місцевого розвитку» на веб-платформі Спільноти практик місцевого розвитку   http://udl.despro.org.ua/

 

 

Щоб стати учасником е-курсу «Управління проектами місцевого розвитку» необхідно зареєструватися у Спільноті практик місцевого розвитку. Самостійно зареєструватися у Спільноті практик можна у будь-який зручний час. Для цього зайдіть на сторінку Спільноти  http://udl.despro.org.ua та у правому верхньому куті цієї сторінки натисніть кнопку «Вхід» і створіть новий обліковий запис учасника. При реєстрації на зазначену Вами адресу електронної пошти надійде інформаційний лист із проханням про підтвердження реєстрації. Лист містить безпечне посилання на сторінку, де користувач може підтвердити обліковий запис. У подальшому при вході в систему звіряються ім'я користувача і пароль із їхніми значеннями в базі даних системи. Доступ до електронного курсу, інформаційних ресурсів та спілкування без авторизації (ідентифікації користувача системою) неможливий. Якщо Вам не вдасться зареєструватися самостійно, прохання звертатися до адміністратора за адресою udlsystem@udl.org.ua

 

Після реєстрації у Спільноті практик, пройдіть зарахування на е-курс, що буде відкрито з 1 лютого  за кодовим словом, яке Ви отримаїте від організаторів.

 

Учасникам Спільноти не потрібно повторно реєструватися/створювати свій обліковий запис для участі у даному курсі, потрібно лише самостійно пройти зарахування на е-курс у вказаний строк.

Тел.097-399-28-87 – Нема Олександра Степанівна –  тютор від ЛРІДУ НАДУ

 

 



« повернутися до списку новин