Жовківська районна рада

Обласна нарада

Переглядів: 370

12 серпня керівництво Жовківської райдержадміністрації та органів місцевого самоврядування району взяли участь в обласній нараді по питанню роботи виборчих комісій.

В основному йшлося про виділення приміщень та  оргтехніки для роботи територіальних виборчих комісій.

 

Так, відповідно до статті 203 Виборчого кодексу України Центральна виборча комісія формує склад обласних, районних, міських (міст обласного значення), виборчих комісій не пізніше як за сорок вісім днів до дня виборів.

Районні виборчі комісії формують склад міських (крім міст обласного значення), селищних, сільських виборчих комісій територіальних виборчих комісій у відповідному районі не пізніш як за сорок два дні до дня виборів.

Міські виборчі комісії у містах з районним поділом та міські виборчі комісії міст, до складу яких входить інше місто, селище, село формують склад районних у місті, відповідних сільських, селищних міських виборчих комісій не пізніш як за сорок два дні до дня виборів. Відповідне рішення про формування складу територіальних виборчих комісій оприлюднюється на офіційних сайтах або у інший спосіб, визначений комісією, яка сформувала склад територіальної виборчої комісії.

Відповідно до статті 36 Виборчого кодексу України перше засідання виборчої скликається не пізніш як на другий день після дня її утворення.

Місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування сприяють виборчим комісіям у виконанні ними своїх повноважень, забезпечують приміщенням, надають обладнання, інвентар, транспортні засоби і засоби зв’язку, оргтехніку, інші матеріальні цінності.



« повернутися до списку новин