Жовківська районна рада

Для 19 амбулаторій Жовківщини передали телемедичне обладнання

Переглядів: 520

24 грудня,голова Жовківської РДА Роман Черніховський передав комплекти для телеметрії та телемедичного консультування у медичні заклади району. Відтепер якісна медицина доступна ще у 19 селах району.

Комплекти для телемедичного консультування отримали амбулаторії в таких селах: Зашків, Туринка, Боянець, Деревня, Любеля, Зіболки, Нова Скварява, Глинськ, Бишків, Потелич, Малехів, Кунин, Гряда, Кам’янка-Липник, Лавриків, Гійче, Волиця, Забір’я, Добросин. Вартість одного комплекту становить 106 тисяч гривень.

Співфінансування до наданих державою коштів з місцевого бюджету становить 10 відсотків. Телемедицина — це напрям медицини, а саме комплекс дій, технологій та заходів, що застосовуються при наданні медичної допомоги з використанням засобів дистанційного зв’язку у вигляді обміну електронними повідомленнями (у випадках, коли відстань є критичним чинником, наприклад, в сільській місцевості). Повідомленнями обмінюються лікарі між собою. Так лікарі первинної ланки мають можливість швидко отримати фахову консультацію вузькопрофільних колег. Консультації в форматі «лікар — лікар» можна отримати у сфері пульмонології, ендокринології, дерматології, педіатрії тощо.



« повернутися до списку новин