Жовківська районна рада

Верховна Рада України інформує

Переглядів: 216

Комітет з питань інтеграції України до Європейського Союзу надав позитивний висновок щодо відповідності законопроєкту №4147 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо функціонування національної системи кваліфікацій» міжнародно-правовим зобов’язанням України у сфері європейської інтеграції.

Мета документу — стимулювання розвитку національної системи кваліфікацій. Проект закону, зокрема: ? визначає такі поняття, як повна та часткова кваліфікація;Верховна рада ? встановлює пріоритетність професійних стандартів над кваліфікаційними характеристиками; ? ініціює створення Реєстру професій та кваліфікацій. ????

Документом пропонується внести ряд змін до Кодексу законів про працю України (далі – КЗпП), законів України «Про оплату праці», «Про освіту», «Про зайнятість населення».

Прийняття проекту, на думку суб’єктів права законодавчої ініціативи: ? створить можливість появ часткових кваліфікацій та механізмів їх присвоєння, що сприятиме підвищенню зайнятості населення; ? сприятиме формуванню сучасних вимог до професійних знань та умінь працівників, усуненню застарілих вимог та бюрократичних процедур на ринку праці.



« повернутися до списку новин