Жовківська районна рада

Інформація

Переглядів: 354

Програмні РРО:

як почати працювати 20 301 Відповідно до Закону № 1017-ІХ від 01.12.2020 р. для ФОП – платників єдиного податку 2, 3 та 4 групи запроваджено наступні етапи обов’язкового використання РРО.

Хто повинен використовувати РРО: З 1 січня 2020 р. З 1 січня 2021 р. додаються ФОПи, які:

З 1 січня 2022 р. платники єдиного податку 2-4 групи, в яких сума доходу за календарний рік більша 220 МЗП (в 2020 році – 1 039 060 грн). Зобов’язання використовувати РРО виникає з першого числа кварталу, який наступає після моменту такого перевищення. що продають технічно складні побутові товари, що підлягають гарантійному ремонту реалізовують лікарські засоби та вироби медичного призначення платники єдиного податку 2-4 групи, в яких сума доходу за календарний рік більша 220 МЗП (в 2021 році – 1 320 000 грн). Зобов’язання використовувати РРО виникає з першого числа кварталу, який наступає після моменту такого перевищення. надають платні послуги у сфері охорони здоров’я; реалізовують ювелірні та побутові вироби з дорогоцінних металів, дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення та напівдорогоцінного каміння. застосовують ВСІ платники єдиного податку 2-4 груп Як бачимо РРО можуть не використовувати: платники єдиного податку 1 групи; платники 2-4 груп з доходом менше 220 МЗП (мінімальної заробітної плати) станом на 1 січня звітного року, за винятком виключень, вказаних в таблиці вище. При цьому з 01 серпня 2020р. закон дозволяє користуватися як апаратним, так і програмним РРО – це може бути програма чи додаток на смартфон, планшет, комп’ютер, яка дозволяє з будь-якого пристрою сформувати розрахунковий документ. Загальна схема роботи програмного РРО: Щоб почати працювати з програмним РРО потрібно: смартфон, планшет або комп’ютер; доступ до інтернету; КЕП; власне програмний РРО, наприклад Сashalot або СОТА Каса Як працювати з програмними РРО (П-РРО):

Крок 1. Оберіть програмне забезпечення, наприклад, Сashalot (Кашалот) або СOTA Каса.

Крок 2. Отримайте кваліфікований електронний підпис (КЕП) для відповідальної особи, щоб підписувати (завіряти) фіскальний чек ПРРО. Зареєструйте касира на фіскальному сервері, відправивши Повідомлення про надання інформації щодо кваліфікованого сертифіката відкритого ключа (форми J1391801 / F1391801) через Єдине вікно подання електронної звітності або через M.E.Doc. До відома! Фіскальний чек ПРРО можна завірити також електронною печаткою суб’єкта господарювання, на якого зареєстровано ПРРО.

Крок 3. Зареєструйте господарську одиницю, де буде використовуватись ПРРО. Для цього подайте форму № 20-ОПП. До відома! Господарська одиниця – це стаціонарний або пересувний об’єкт, у тому числі транспортний засіб, де реалізуються товари чи надаються послуги та здійснюються розрахункові операції.

Крок 4. Зареєструйте каси (у кількості, яка Вам потрібна) на фіскальному сервері. Подайте Заяву про реєстрацію програмного реєстратора розрахункових операцій за формою № 1-ПРРО (форми J1316602 / F1316602)

Для кожного ПРРО подається окрема заява. Як подати заяву в M.E.Doc – у матеріалі. Після чого фіскальний сервер ДПС присвоює йому фіскальний номер ПРРО, із внесенням даних до Реєстру ПРРО. Дата формування фіскального номера ПРРО і буде датою його реєстрації. От і все. Розпочати роботу з ПРРО – швидко та просто. Можливості ПРРО застосування електронних підписів або печаток для підписання всіх документів, що формуються ПРРО; робота ПРРО в режимі онлайн-зв’язку з фіскальним сервером ДПС, при якій чек стає фіскальними із присвоєнням фіскального номера лише після реєстрації чеку на фіскальному сервері ДПС; можливість проведення розрахункових операцій в режимі офлайн на період відсутності зв’язку між ПРРО та фіскальним сервером. Такий режим може тривати не більше 36 годин підряд та не більше 168 годин протягом календарного місяця. У такому режимі ПРРО створює фіскальні чеки із присвоєнням фіскальних номерів із діапазону, сформованого фіскальним сервером; видача чеків у паперовій та/або електронній формі. Порівняння програмного РРО Сashalot та касового апарату ПРРО Cashalot (Кашалот) Касовий апарат Реєстрація В електронному вигляді подається лише одна форма 1-ПРРО Необхідно подати близько 8 форм в паперовому або електронному вигляді, за участі ДПС та ЦСО, що займає до 5 днів Початок зміни Авторизація за допомогою КЕП Перевірка дати та часу, наявності чекової та контрольної стрічки, друк нульового чеку Робота з чеками Можливість не друкувати чек, а передати його покупцю в електронній формі. Реєстрація чеків безпосередньо на сервері ДПС Обов’язковий друк чеку. Реєстрація через інформаційного еквайра. Закриття зміни Автоматичне формування z-звіту в електронній формі та реєстрація в ДПС Обов’язковий друк z-звіту з подальшим зберіганням в КОРО Оффлайн режим Фіскалізація чеків з використанням зарезервованих фіскальних номерів Здійснення операцій з використанням КОРО та розрахункової книжки Сервісне обслуговування Автоматичне оновлення Договір з ЦСО. Опломбовування РРО та переведення його у фіскальний режим. Щомісячна оплата за сервісне обслуговування. Ремонт пристрою. Термін служби – не більше 7-ми років від дати введення в експлуатацію або 9-ти років з моменту виготовлення



« повернутися до списку новин