Жовківська районна рада

НАРАДА З ПИТАНЬ ФУНКЦІОНУВАННЯ НА ТЕРИТОРІЇ РАЙОНУ ДБСТ, ПРИЙОМНИХ СІМЕЙ

Переглядів: 398

 20 січня, голова Львівської районної ради Андрій Сулим провів нараду, за участю заступниці голови Львівської районної ради Марта Ільчишин, з питань функціонування на території району дитячого будинку сімейного типу, прийомної сім’ї.

У нараді взяли участь представники РЦСССДМ, служби у справах дітей Жовківської райдержадміністрації, Жовківської районної ради, начальники служб у справах дітей Львівської облдержадміністрації (Львівської міської ради), представники ГО «Рідні» та де путати окремих фракцій Львівської районної ради.

Головне питання, яке розглянули присутні – це взаємодія місцевих органів виконавчої влади з питань здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомній сім`ї та дитячих будинках сімейного типу зокрема, соціальне супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, розвиток сімейних форм виховання загалом. Крім того, на нараді йшлося про здійснення соціального супроводження прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу. Було зазначено, що соціальне супроводження передбачає здійснення фахівцем центру соціальних служб для сім’ї, дітей та молоді заходів, спрямованих на забезпечення належних умов функціонування прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу. Незважаючи на те, що у цих сімей вже є досвід у вихованні та адаптації прийомних дітей до нового середовища, все одно вони дуже часто потребують кваліфікованої допомоги, адже в процесі функціонування прийомної сім’ї чи дитячого будинку сімейного типу у прийомних батьків-вихователів завжди виникають додаткові питання про особливості поведінки дитини, про роль біологічної сім’ї у її житті, про формування статевої культури дитини, про психологічні особливості виховання дітей різного віку, про захист їх прав.

Також присутні говорили про здійснення контролю за умовами утримання і виховання дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються в прийомних сім`ях та дитячих будинках сімейного типу. Було наголошено, що службою у справах дітей Жовківської райдержадміністрації забезпечувалося першочергове влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування в сімейні форми виховання, було встановлено дієвий контроль за своєчасним статусом дітям-сиротам та дітям, позбавленим батьківського піклування. Служба у справах дітей Жовківської райдержадміністрації постійно контролює умови утримання та проживання дітей у даних сім’ях, стан збереження житла та майна, що належить дітям-сиротам та дітям позбавленим батьківського піклування.

Засідання відбулося в затишній атмосфері, в якій спеціалісти разом із прийомними батьками-вихователями змогли обговорити питання, що виникають у процесі функціонування прийомних сімей та дитячих будинків сімейного типу, а саме: - результати проведення перевірки умов проживання дітей, які влаштовані до сімейних форм виховання; - медичне обстеження дітей; - порядок виготовлення першого паспорту громадянина України в 14 років; - постановку дітей на квартирний облік, виїзд дітей зазначеної категорії за кордон.

Довідково: Згідно із законодавством в Україні передбачено такі форми влаштування дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування: усиновлення, встановлення опіки та піклування, передача дитини до прийомної сім’ї, дитячого будинку сімейного типу.



« повернутися до списку новин