Жовківська районна рада

6 РОКІВ ТОМУ РАВЧАНИ ПОПРОЩАЛИСЬ З ГЕРОЄМ РОСІЙСЬКО-УКРАЇНСЬКОЇ ВІЙНИ ВОЛОДИМИРОМ ЗБИШКОМ

Переглядів: 294

25 січня виповнюється 6 років з часу поховання Володимира Збишка - мешканця Рави-Руської, який загинув в Антитерористичній операції на Сході України у війні з російськими військами та найманцями.

Володимир Збишко народився 3 листопада 1977 року, був заступником командира роти з озброєння 24 механізованої бригади ЗСУ. Загинув 21 січня 2015 року у Луганській області неподалік 31 блокпоста, намагаючись вивезти з-під обстрілу тіла загиблих товаришів. Йому було 37 років. У нього залишились батьки, сестра та дружина.

Він став першим равчанином, який загинув у війні на Донбасі. На похороні Володимира Збишка перебувало близько 2 тис. людей. Його поховали на міському цвинтарі у Раві-Руській біля могил вояків Української Галицької Армії. https://www.youtube.com/watch?v=uhA3TUniVqI

За особисту мужність і героїзм, виявлені у захисті державного суверенітету та територіальної цілісності України, вірність військовій присязі під час російсько-української війни нагороджений — орденом Богдана Хмельницького III ступеня (посмертно). У травня 2015 року на будівлі головного корпусу Рава-Руської школи №1 встановили меморіальну дошку Володимиру Збишкові. На його честь також названа вулиця у Раві-Руській.

ВІЧНА ПАМ'ЯТЬ!



« повернутися до списку новин