Жовківська районна рада

Юрій Холод: Започатковуємо щотижневі он-лайн зустрічі з головами громад Львівщини

Переглядів: 223

Голів громад Львівщини залучать до стратегування розвитку області. А конкурси проєктів місцевих ініціатив будуть також середні та великі.

26 січня, про це йшлося на ранковій онлайн-нараді з головами об’єднаних територіальних громад Яворівського, Червоноградського та Золочівського раи?онів, яку провів заступник голови Львівської обласної ради Юрій Холод.

«Крім конкурсу мікропроєктів, прийом заявок на який ми продовжили до 1 березня, в області ми плануємо запровадити конкурс середніх та більших проєктів. Середні проєкти стартуватимуть від 3 млн грн, зі співфінансуванням від облради до 50% вартості. Максимальна сума співфінансування ЛОР - 2,5 млн гривень. Це можуть бути такі речі як ремонт дахів шкіл, садочків, ЖКГ (каналізування і водопостачання).

Щодо великих проєктів, то вони мають передбачати співпрацю між кількома громадами, областями або важливі прикордонні ініціативи», - пояснює Юрій Холод. Також під час наради заступник голови Львівської обласної ради повідомив про можливості фінансування потреб громад з різних галузевих програм області і наголосив, щоб найближчим часом голови ОТГ надали обласній раді систематизовану інформацію щодо довгобудів, об’єктів капітального будівництва і тих, які потребують термінового фінансування. У лютому депутати на сесії мають затвердити обласні програми, а в частині їх фінансування, за словами Юрія Холода, потрібно передбачити саме те, що потрібно громадам і що можливо завершити вже цього року.

З ініціативи голови обласної ради Ірини Гримак, такі онлайн-наради з головами ОТГ будуть відбуватися щотижня. Під час них голови громад зможуть оперативно повідомляти свої потреби керівництву області і депутатському корпусу. Також голів громад запросили долучитися до стратегування розвитку області.



« повернутися до списку новин