Жовківська районна рада

Цікаво знати

Переглядів: 280

 Приз Європи засновано в 1955 році Парламентською Асамблеєю Ради Європи (ПАРЄ) у Страсбурзі для нагородження міст та муніципалітетів за активне просування європейських цінностей.

 Щороку муніципалітети 47 держав-членів Європи беруть участь у конкурсі на здобуття Призу Європи, незважаючи на обсяг їхньої території та кількість населення (чуєте, маленькі і великі українські громади?)

 Приз Європи можуть отримати міста та муніципалітети, що сповідують європейські цінності, беруть участь у партнерських проектах, обмінах в галузі освіти, культури та спорту, організовують європейські заходи, є членами організацій муніципалітетів або місцевих органів влади, а також підтримують ініціативи солідарності.

 Премія допомагає містам і муніципалітетам стати помітнішими на європейській арені та налагодити зв’язки з іншими муніципалітетами. Переможці також отримують чек на 20000 євро, що дає можливість багатьом молодим людям відвідати європейські інституції у Страсбурзі.

 Кожне місто чи муніципалітет, які прагнуть отримати Приз Європи, мають послідовно брати участь в конкурсах на наступні нагороди (від нагород найнижчого рівня до нагород найвищого рівня):

1. Європейський Диплом

2. Почесний Прапор

3. Почесна Відзнака

4. Приз Європи

 Харків - перше місто в Україні, яке отримало повний комплект нагород (Приз Європи у 2010 році).

 Івано-Франківськ здобув Приз Європи у 2018 році.

 В минулому році Вінниця отримала Почесну відзнаку, Київ та Рівне – Почесний Прапор, а Полтава – Європейський Диплом.



« повернутися до списку новин