Жовківська районна рада

Україна буде забезпечена необхідною кількістю ефективних вакцин.

Переглядів: 224

 Під час виступу у Верховній Раді Прем’єр-міністр наголосив, що Уряд має чіткий план дій з проведення вакцинації, законтрактував необхідну кількість доз вакцини та підготував для цього логістичну інфраструктуру, аби розпочати кампанію з вакцинації вже у лютому.

Національний план вакцинування передбачає 5 етапів, зокрема вакцинацію насамперед медпрацівників, військовослужбовців, осіб у будинках для людей похилого віку, соцпрацівників, учителів тощо. Загальна мета плану, за словами Дениса Шмигаля, — охоплення щонайменше 50% населення до кінця 2022 року.

Як зазначив очільник Уряду, до 1 лютого Україна очікує рішення від COVAX щодо включення до розподілу в межах «першої хвилі»: «У разі позитивного рішення отримаємо у лютому-березні від 100 до 200 тисяч вакцин Pfizer/BioNTech». Денис Шмигаль додав, що в межах ініціативи COVAX найбільш імовірно Україна отримає ті вакцини, з якими у COVAX є попередньо підписані угоди про поставки та виробництво, зокрема Pfizer/BioNTech, AstraZeneca, Novavax та Sanofi/GSK.

Прем’єр-міністр також нагадав, що у грудні Україна уклала договір на закупівлю вакцини виробництва компанії Sinovac Biotech. Кількість вакцин становитиме 1 млн 913 тис. доз.



« повернутися до списку новин