Жовківська районна рада

У Львівській області створено 14 мобільних бригад з вакцинування від Ковід-19

Переглядів: 435

 

На Львівщині створено 14 мобільних бригад з вакцинування від Ковід -19, з них 10 у місті Львові та 4 в області.

Про це під час засідання комісії з питань охорони здоров`я та материнства розповіла керівник Львівського обласного лабораторного центру МОЗ Наталія Іванченко-Тімко. «В середині лютого на Львівщині ми плануємо розпочинати перший етап вакцинування населення від коронавірусної інфекції.

Першочергово щеплювати будуть лікарів ковідних лікарень, працівників бригад швидкої медичної допомоги, працівників безпосередньо цих мобільних бригад, медичних працівників лабораторій, які здійснюють дослідження зразків, а також людей похилого віку, які перебувають у закритих організованих приміщеннях, тобто геріатричних пансіонатах та інтернатах", - зазначила Наталія Іванченко-Тімко.

За її словами, вранці мобільна бригада забиратиме вакцину і переміщатиметься по тимчасово створених пунктах щеплень на базі наших ковідних лікарень або на базі інтернатів. Саме там буде здійснюватися профілактичне щеплення, спостереження за пацієнтом впродовж півгодини.

Відтак через 21-28 днів можна буде прийти на повторне вакцинування.

Згідно інформації Міністерства охорони здоров’я Львівщина отримає вакцину в середині лютого після відповідного розподілу по регіонах.

Очікується, що це буде мРНК-вакцина Pfizer-BioNTech, пізніше буде поставка Moderna.



« повернутися до списку новин