Жовківська районна рада

Стартувало навчання голів об'єднаних громад п'яти областей України

Переглядів: 540

Стартувало навчання голів об'єднаних громад п'яти областей України

16 лютого розпочалося онлайн навчання для новообраних голів територіальних громад за спеціальною короткостроковою програмою підвищення кваліфікації «Організація діяльності сільського, селищного, міського голови».

Мета навчальної програми - посилити комунікацію між представниками органів місцевого самоврядування та фахівцями центральних органів виконавчої влади, провідними українськими та зарубіжними експертами і запровадити регулярні консультації з нагальних питань місцевого і регіонального розвитку.

Перший заступник голови Львівської обласної ради Євгеній Гірник подякував організаторам заходу та наголосив на важливості фахового кадрового потенціалу для функціонування територіальних громад в умовах децентралізації. На його думку, здобуті на тренінгу знання допоможуть представникам Львівщини у впровадженні програм розвитку регіону. «Ми пройшли шлях формування громад і затверджуємо напрямки роботи на цей рік. Вектори нашого регіону незмінні – це продовження євроінтеграції та добросусідства. На даному етапі варто творити і розбудовувати належну інфраструктуру - для відкритих кордонів, розширення торговельних шляхів, програм співробітництва», - наголосив Євгеній Гірник.

Він також закликав представників рад усіх областей сміливо впроваджувати інноваційні зміни в роботі структур, організацій та ініціювати необхідні зміни до законодавства. Навчання завершиться презентацією та обговоренням кращих практик самоврядування. Після проходження програми учасники отримають сертифікат про підвищення кваліфікації й методичну підтримку від Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Слід додати, що організаторами навчання є Офіс Ради Європи в Україні, Міністерство розвитку громад та територій, Національне агентство України з питань державної служби.

Учасники – голови територіальних громад Волинської, Закарпатської, Львівської, Рівненської та Чернігівської областей. Нагадаємо, станом на початок 2021 року у Львівській області утворено 73 територіальні об'єднані громади.

Ініціатива співпраці Львівської обласної ради з Програмою Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні» належить голові постійної комісії з питань євроінтеграції, міжнародного та міжрегіонального співробітництва Наталії Галецькій.



« повернутися до списку новин