Жовківська районна рада

Засідання оргкомітету

Переглядів: 378

7 травня, голова Жовківської районної ради Р.Горбань прийняв участь  у засідання організаційного комітету з підготовки та відзначення в районі Дня пам’яті та примирення і Дня матері яке провела голова райдержадміністрації Надія Щур.

У ході засідання обговорено питання проведення урочистостей, зокрема покладання вінків до пам’ятників загиблим воїнам, за участю представників органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, учасників національно-визвольних змагань, учасників АТО, військовослужбовців, громадськості, проведення у храмах району поминальних панахид за полеглими у роки Другої світової війни.

За результатами засідання оргкомітету прийнято рішення провести заходи до Дня пам’яті та примирення 8 травня 2019 року о 15:00 год. вічем біля районного народного дому м.Жовква та ходою на міське кладовище до могили вояків УПА для покладання квітів і запаленням лампадок пам`яті.

Окрім того, передбачено проведення в загальноосвітніх навчальних закладах району тематичних уроків, тематичних виховних годин до Дня пам’яті та примирення. Напередодні свят буде проведено благоустрій територій, що прилягають до місць поховань учасників Другої світової війни в населених пунктах району.

 

Мешканцям  району в цей день запропоновано доповнити свій одяг червоним маком — символом пам’яті майже 8 мільйонів загиблих співвітчизників та 65 мільйонів убитих у Другій світовій війні в усьому світі.

Також увагу зосередили на забезпеченні чергування медичної служби та охорони громадського порядку під час проведення масових заходів.

У неділю, 12 травня о 15:00 год. в районному народному домі м.Жовква відбудеться концерт Жовківського районного центру творчості «Планета дитячих мрій» до Дня матері.



« повернутися до списку новин