Жовківська районна рада

23 листопада скорботною ходою  жовківчани   розпочали вшанування пам’яті жертв голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні

Переглядів: 313

23 листопада скорботною ходою  жовківчани   розпочали вшанування пам’яті жертв голодоморів 1921-1922, 1932-1933, 1946-1947 років в Україні.  Учасники заходу попрямували до пам’ятного знака-хреста, де священнослужителі відправили панахиду за загиблими від голоду.

Заступник голови Жовківської районної ради Алла Жук, перший заступник голови Жовківської райдержадміністрації Любов Дунець, міський голова Петро Вихопень та помічник-консультант народного депутата України О.Синютки Надія Щур вклонилися і запалили лампадки до знака жертвам голодоморів в Україні.

Після панахиди присутні повернулися на центральну площу міста на віче-реквієм «Чорна сповідь моєї держави». Хвилиною мовчання було вшановано пам’ять про мільйони невинно втрачених життів…
           Присутні представники від органів влади та місцевого самоврядування, працівники установ й організацій, громадські діячі, представники духовенства взяли участь у всеукраїнській акції «Запали свічку пам’яті».

Отець Василь Батюк звернувся до дітей, молоді і присутніх щоб пам’ятали  і завжди вшановували пам’ять про мільйони загиблих українців від злочинного більшовицького режиму.
           На площі Вічевій був викладений хрест із лампадок, який символічно освітив шлях тисячам душ, які стали жертвами голодомору.
У виконанні Наталії Полоцької прозвучала тематична композиція «Свіча» у супроводі хореографічної композиції, яка нагадали присутнім про тяжкі нелюдські випробування, які випали на долю українців.

 



« повернутися до списку новин