Жовківська районна рада

28 листопада, на Жовківщині проходили жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років.  

Переглядів: 410

28 листопада, на Жовківщині проходили жалобні заходи, приурочені вшануванню пам’яті жертв Голодомору 1932-33 років.  

         Жовківчани скорботною ходою попрямували до пам’ятного знака-хреста жертвам голодоморів, де преосвященіший владика Петро (Лоза) єпископ-помічник Сокальсько-Жовківської єпархії УГКЦ разом з священнослужителями відправили панахиду в пам’ять загиблих у ці страшні роки голоду.

        Вклонилися доземна та поклали траурні композиції до знака жертвам голодоморів в Україні й делегація від районної  та міської влади: голова Жовківської РДА Роман Черніховський, голова Жовківської міської ради Олег Вольський, заступник голови Жовківської РДА Андрій Колієвич, начальник інформаційно-аналітичного відділу Жовківської районної ради Василь Пущинський та депутати міської ради.

 Опісля присутні повернулися на центральну площу міста на віче, де приєдналися до загальноукраїнської хвилини мовчання, схиливши голови за загиблим.

Присутні представники від органів влади та місцевого самоврядування, працівники установ й організацій, громадські діячі, представники духовенства взяли участь у всеукраїнській акції «Запали свічку пам’яті».

На площі Вічевій був викладений хрест із лампадок, який символічно освітив шлях тисячам душ, які стали жертвами голодомору.

 



« повернутися до списку новин