Жовківська районна рада

«Наша Свята Софія. Київське християнство перед викликами сучасності»

Переглядів: 461

6 березня, у Львівському національному аграрному університеті у м. Дубляни відбулась конференція на тему: «Наша Свята Софія. Київське християнство перед викликами сучасності».

«Ми відчуваємо, що стоїмо на порозі нової епохи, повної несподіваних викликів. Ці новітні виклики спрямовані до всіх людей. Ми входимо у цілковито невідомий, але сповнений надії етап перетворень: релігійних, економічних, технологічних і суспільно-політичних. Ми – діти і спадкоємці Київської Церкви, і успадкували цю премудрість, щоб будувати свою Українську державу. Найбільше добро розвивається у церковному колі. І це добро нас окрилює. Ніхто не може протистояти цінностям Божим – це мають знати усі – і наші друзі, й недруги», - наголосив владика Михаїл Колтун, єпископ Сокальсько-Жовківський Правлячий Архиєрей Сокальсько-Жовківської єпархії.

Участь у обговоренні взяли представники духовенства Сокальсько-Жовківської єпархії, голова Львівської облдержадміністрації Олег Синютка, голова Жовківської районної ради Роман Горбань, голова Жовківської райдержадміністрації Надія Щур та зацікавлені до цієї теми.

Із доповіддю виступив також о. Андрій Зелінський – священик Української Греко-Католицької Церкви, член чернечого згромадження «Товариство Ісуса», військовий капелан, політолог, громадський діяч, член Ініціативної групи та Наглядової ради Української Академії лідерства, член Дорадчої ради Інституту лідерства та управління УКУ, викладач Київської Трьохсвятительської духовної семінарії УГКЦ.



« повернутися до списку новин