Жовківська районна рада

«Озеленення України»: на Львівщині висадили понад 200 тис дерев

Переглядів: 252

«Озеленення України»: на Львівщині висадили понад 200 тис дерев
 

19.10.2020

У суботу, 17 жовтня, на Львівщині відбулась Акція з висаджування «1 000 000 дерев за одну добу» в рамках екологічного проєкту «Озеленення України». Лісівники, представники влади та громадськість Львівщини долучились до встановлення національного рекорду з висаджування дерев.

На локаціях лісових ділянок державних лісогосподарських підприємств учасники Акції спільно з лісівниками висаджували 11 головних лісоутворюючих порід, зокрема садили хвойні дерева (сосну, ялицю, ялину, модрину, дугласію), а також дуби, буки, клени, липу.

Перед початком заходу працівники лісогосподарських підприємств провели учасникам Акції інструктажі з техніки безпеки та технології садіння лісових культур, забезпечили їх садивним матеріалом та інвентарем для посадки саджанців і сіянців, в тому числі із закритою кореневою системою.

Відтак у рамках Акції на Львівщині на 46 локаціях, підготовлених державними лісогосподарськими підприємствами загальною площею 46,7 га, висадили 211,7 тис. шт. садивного матеріалу головних лісоутворюючих порід. Усього до благородної справи – садіння лісу долучилося близько  1000 учасників.

Загалом державними лісогосподарськими підприємствами, в тому числі спільно з учасниками Акції, на лісокультурних площах цієї осені буде висаджено понад 820000 саджанців та сіянців деревних порід та створено 186,9 га лісів.



« повернутися до списку новин