Жовківська районна рада

Бюджетна комісія погодила здійснення місцевого запозичення до обласного бюджету для ремонту доріг

Переглядів: 264

Бюджетна комісія погодила здійснення місцевого запозичення до обласного бюджету для ремонту доріг
 

19.10.2020

Сьогодні, 19 жовтня, постійна комісія з питань бюджету, соціально-економічного розвитку погодила проєкт рішення обласної ради «Про здійснення місцевого запозичення до обласного бюджету Львівської області».

Як пояснив голова комісії Олег Домчак, йдеться про внесення змін до обласного бюджету, які дозволять взяти запозичення на будівництво, реконструкцію доріг загального користування, комунальних доріг.

Як відомо, Верховна Рада України цього року проголосувала і надала право здійснювати такі запозичення обласним радам. Виплата тілу кредиту і погашення відсотків по ньому здійснюватиметься коштами субвенції обласному бюджету за рахунок Державного дорожнього фонду.

Як поінформували у департаментів фінансів Львівської ОДА, усім державним банкам було розіслано пропозиції взяти участь у даній програмі.

«Бюджетна комісія погодила здійснення запозичення на будівництво доріг на 350 млн грн», - наголосив голова бюджетної комісії.

Окрім того, депутати підтримали зміни до обласного бюджету. Відтак планується зокрема додатково скерувати кошти обласним комунальним закладам охорони здоров’я на збільшення заробітної плати і оплату енергоносіїв, а також додатково – для закінчення робіт у пологовому корпусі Львівської обласної клінічної лікарні і Львівському обласному клінічному перинатальному центрі.

Додамо, що вищеназвані питання розгляне сесія Львівської обласної ради у вівторок, 20 жовтня.



« повернутися до списку новин