Жовківська районна рада

Вісім ідей для "зелених" міст України – посібник для громад

Переглядів: 274

 

Експерти міжнародної організації 350.org у партнерстві з Ресурсно-аналітичним центром "Суспільство і довкілля" розробили посібник "Вісім ідей для "зелених" міст України" (ЗАВАНТАЖИТИ 3,3 МБ).

Це збірка практичних рекомендацій, прикладів та інструментів, що допоможуть підняти "зелену" свідомість українців.

По восьми ключових "зелених" напрямках (чисте повітря, довкілля, "зелений" транспорт, енергетика, харчове виробництво, сортування сміття, енергоефективність, відповідальність бізнесу) у посібнику подані аналіз тенденцій відповідно до Європейського зеленого курсу, є розділи "Чому це важливо для українських міст", "Приклад європейського міста", "Приклад українського міста", "Наступні кроки для міст".

Незабаром вибори, до місцевої влади прийдуть нові люди, зокрема й такі, що переймаються ідеями Зеленого курсу. Їм не завадить додатковий методологічний матеріал.

"Наш посібник містить багато практичного матеріалу – тези, положення, рекомендації. Це зокрема: стратегічні чи політичні рішення і процеси, фінансові рішення, партнерство зацікавлених сторін, адаптація інфраструктури міст до зміни клімату. Усе це можна використовувати на місцевому рівні," – говорить керуюча директорка міжнародної організації 350.org у регіоні Східної Європи, Кавказу та Центральної Азії Світлана Романко.

На її думку, дуже багато залежить від місцевих команд, від конкретних людей, що горять бажанням змінювати свої міста і села.

 
Вісім ідей для "зелених" міст України – посібник для громад


« повернутися до списку новин