Засідання комісії
Переглядів: 301
27 березня, голова Жовківської районної ради Роман Горбань взяв участь у позачерговому засіданні районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій.
Головував на засіданні голова районної державної адміністрації Роман Черніховський
Зважаючи на карантинні заходи, вжиті через розповсюдження на території Львівській області гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, вирішено проводити засідання районної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій у режимі реального часу (онлайн) з використанням відповідних технічних засобів, зокрема через мережу Інтернет.
За результатами засідання прийнято рішення:
- визначити маркування меж територій карантину шляхом встановлення інформаційних знаків, табличок про введення особливого режиму проведення протиепідемічних заходів;
- інформувати населення про визначення меж територій карантину, а також впровадження профілактичних, протиепідемічних та інших заходів;
- належно облаштувати (освітлення, шлагбауми, санітарні бар’єри, наявність необхідної кількості примірників медико-санітарних декларацій тощо) контрольно-пропускних пунктів на в’їздах і виїздах із територій карантину, осередків спалаху інфекційної хвороби;
- обмежити рух громадського транспорту у містах, за винятком перевезення персоналу медичних та екстрених служб, підприємств та установ, які забезпечують життєдіяльність населення;
- проводити дезінфекційні заходи у жилих, виробничих, навчальних, санітарно-побутових та інших приміщеннях, будівлях і спорудах, щоденної дезінфекції проїжджої частини доріг, тротуарів, прибудинкових та інших територій населених пунктів;
- надавати допомогу особам з інвалідністю, особам похилого віку та іншим мало захищеним верствам населення щодо отримання ними пенсій, оплати комунальних послуг, доставки продуктів харчування та предметів першої необхідності з метою зниження ризику їх зараження із залученням працівників соціальних служб, громадських та волонтерських організацій;
- постійно здійснювати контроль за суб’єктами господарювання щодо проведення ними поточної дезінфекції приміщень та реалізації продуктів харчування в фасованому та ізольованому вигляді. На входах, виходах і в місцях розрахунку провести маркування (позначення) місць перебування відвідувачів для забезпечення дотримання ними безпечних (санітарних) відстаней;
- перевести усі заклади охорони здоров’я на суворий протиепідемічний режим, створити мобільні медичні бригади з метою активного виявлення і надання допомоги хворим на COVID-19. Визначити ізолятори для госпіталізації контактних осіб з метою їх обстеження та здійснення медичного нагляду за ними.