Жовківська районна рада

У жовтні стартує програма за підтримки Фонду Богдана Гаврилишина "Молодь змінить Україну"

Переглядів: 218

 

У жовтні стартує програма за підтримки Фонду Богдана Гаврилишина "Молодь змінить Україну"
 

05.10.2020

10 жовтня стартує програма “Молодь змінить Україну”, створена Фондом родини Богдана Гаврилишина для молодих, патріотичних, відповідальних українців, які пов’язують своє майбутнє з Україною, прагнуть позитивних змін, потребують додаткових знань та досвіду. 

Учасниками програми можуть стати молоді люди віком від 20 до 35 років з сектору культурних та креативних індустрій.

Програма передбачає три етапи:
I етап (жовтень-листопад 2020) 
Онлайн-школи локального розвитку для учасників та учасниць з 9 областей: Львівська, Рівненська, Закарпатська, Хмельницька, Миколаївська, Кіровоградська, Сумська, Херсонська та Луганська.
Учасники програми отримують знання у двох спрямуваннях: змінотворчість національного та місцевого рівнів та проєктний менеджмент. Серед тем вивчення будуть: ефективне державне та місцеве управління, соціальний бізнес, креативні індустрії, ребрендинг міста/громади, секрети успішного публічного виступу та інші теми. 
Спікерами шкіл є запрошені експерти та експертки національного рівня, регіональні експерти / лідери думок, ментори асоціації «Молодь змінить Україну».
Інтенсивне онлайн-навчання у вигляді лекцій за програмою відбуватиметься онлайн двічі на тиждень упродовж 6 навчальних тижнів (понеділок та четвер 19:00 – 20:30). Також паралельно з лекторієм відбуватиметься самостійна робота учасників та учасниць з опрацювання онлайн-курсу з проєктного менеджменту та робота з унікальним чат-ботом з проєктного менеджменту в Telegram.
Перший тематичний модуль для всіх учасників та учасниць відбудеться 19 жовтня.
Навчання завершується онлайн-захистом проєктів місцевого розвитку 30 листопада.
II етап (грудень 2020-лютий 2021)
зосереджений на реалізації проєктів місцевого розвитку, які були розроблені учасниками та учасницями з застосуванням знань, отриманих на навчальних модулях. Учасники та учасниці звітують про втілення проєктів у лютому, а менеджери програми визначають найуспішніші з них, які відповідають вимогам Фонду, та отримають підтримку у вигляді малих грантів або навчальних поїздок до 1 з 6 країн Європи.
III етап (квітень-червень 2021)
навчальні поїздки до країн Європи: Швеції, Швейцарії, Австрії, Польщі, Німеччини та Норвегії. Автори найбільш успішних проєктів матимуть можливість отримати малий грант для реалізації своєї ідеї або взяти участь у навчальній поїздці до однієї з країн, що відповідають критеріям, напрацьованими Богданом Гаврилишиним.

Результати усіх трьох етапів представляються на щорічній конференції для учасників MZU Annual Meeting.
Участь молодих лідерів з різних куточків країни у програмі «Молодь змінить Україну» дає можливість отримати нові знання та підготуватися до їхнього практичного втілення у різноманітних сферах діяльності, а також шанс здобути фінансову підтримку на початку реалізації свого проекту чи отримати доступ до міжнародних досвіду. Програма допоможе залучити активну молодь з різних регіонів України, розширити їхній горизонт і побудувати сильну мережу молодих людей, які відіграватимуть важливу роль у трансформації країни.

Для участі у програмі “Молодь змінить Україну” у 2020 році потрібно зареєструватись за цим ПОСИЛАННЯМ до 10 жовтня!

Довідково:
У 2018-2019 роках програма “Молодь змінить Україну” проходила у локальних школах 16 міст України: Полтава, Запоріжжя, Тернопіль, Вінниця, Черкаси, Чернігів, Біла Церква, Дніпро, Івано-Франківськ, Житомир, Луцьк, Одеса, Слов’янськ, Умань, Харків та Чернівці.
Лише за останні 2 роки Фонд родини Богдана Гаврилишина надав можливість навчальної поїздки до однієї з 6 країн Європи 86 учасникам та учасницям МЗУ. Малі гранти отримали 26 проєктів.



« повернутися до списку новин