Жовківська районна рада

3651 важливо прийняти до того, як набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів, - В’ячеслав Негода

Переглядів: 244

 

Чи зможе держава забезпечити безперервність реалізації своїх повноважень та завдань після місцевих виборів? Чи вчасно будуть створені районні державні адміністрації на основі нового адміністративно-територіального устрою України? Як розмежувати майно територіальних громад та майно, яке в управлінні районних рад? Відповіді на ці ключові питання - в законопроекті № 3651 і в часових рамках прийняття його парламентом.

Нагадаємо, попередні спроби Верховної Ради прийняти цей документ були безуспішними, хоча законопроект є технічним. Він лише внормовує те, без чого, після місцевих виборів, ні органи місцевого самоврядування, ні органи виконавчої влади районного рівня не зможуть налагодити системну роботу.

Мінрегіон спільно з профільним парламентським Комітетом підготували проект закону № 3651 до повторного першого читання. На сьогоднішньому засіданні Комітет рекомендував Верховній Раді України прийняти документ за основу та в цілому.

«Дуже важливо прийняти цей закон до того, як після місцевих виборів набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів. Адже держава затвердила новий адмінтерустрій. Вона має  гарантувати стабільність правових та інших відносин, має забезпечити безперервність реалізації як своїх завдань і повноважень, так і місцевого самоврядування. Для цього парламенту необхідно прийняти законопроект № 3651. Він врегулює питання правонаступництва комунального і державного майна, бюджетних ресурсів, прав та зобов’язань», - прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

 

 
3651 важливо прийняти до того, як набудуть повноважень нові органи місцевого самоврядування громад і районів, - В’ячеслав Негода


« повернутися до списку новин