Жовківська районна рада

Нова редакція закону про місцеві державні адміністрації - інфографіка

Переглядів: 550

У вівторок, 6 жовтня, робоча група з питань впровадження реформи децентралізації влади в Україні, створена Комітетом з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, розглядатиме нову редакцію закону «Про місцеві державні адміністрації».

Щоб нагадати, навіщо і які основні зміни пропонує законопроект, «Децентралізація» спільно з Мінрегіоном підготувала коротку інфографіку.

«Серед головних наших пропозицій, викладених у законопроекті, - розмежування повноважень ОДА та РДА, нові підходи до формування структури місцевих державних адміністрацій. Ми передбачаємо, що підрозділи держадміністрацій формуватимуться за трьома напрямками. Перший напрямок - виконання делегованих повноважень районних та обласних рад. Так, це суперечить європейській практиці, але до внесення змін до Конституції, ми, на жаль, не можемо впровадити іншу модель. Другий напрямок - координація діяльності терпідрозділів ЦОВВ. Третій - забезпечення законності», - прокоментував заступник Міністра розвитку громад та територій В’ячеслав Негода.

 



« повернутися до списку новин